Mozaic

Alexandru Vraciu, ROMÂNI EROI ÎN AMERICA

România are mulți eroi despre care noi, românii, nu avem nici cele mai vagi cunoștințe. Alexandru Vraciu, zis și Alexander pentru americani, avea să devină un erou în cel de al Doilea Război Mondial. El a reușit să doboare șase avioane japoneze în opt minute.

A fost numit de americani indestructibilul. Alexandru Vraciu avea să devină celebru în anul 1944, în timpul bătăliei din Marea Filipinelor.
Cu toate că avionul său se confrunta cu probleme la motor. El a devenit și mai celebru în momentul în care s-a descoperit că folosise numai 360 de gloanțe pentru a doborî avioanele.

A trăit 96 de ani și a spus că a vrut să răzbune atacul japonezilor de la Pearl Harbor.

În anul 1941, japonezii atacă baza militară americană Pearl Harbor situată în insula Oahu din Hawai, teritoriu american. Acest atac avea să ducă la implicarea SUA în cel de al Doilea Război Mondial. Bilanțul a fost unul tragic. Au murit 2403 americani și 1178 au fost răniți.

Alexandru Vraciu, după război, a dat un interviu unui post de televiziune american, în care a spus că nu-și poate explica întâmplarea care s-a petrecut într-un oraș din SUA, în anul 1939, cu doi ani înainte de acest atac.

În piața orașului, la primele ore ale dimineții, locuitorii au descoperit un text scris cu vopsea pe una dintre alei. Textul era unul succint, atenție, Pearl Harbor, atac!

loading...

Autoritățile au considerat că o persoană cu probleme psihice a vandalizat zona. S-au făcut investigații, dar nu a fost descoperită nicio persoană care ar fi putut să fie autoarea acestui mesaj.

800x0 1423404729bf8d1ad9 - Alexandru Vraciu, ROMÂNI EROI ÎN AMERICA

Doi ani mai târziu, avea să aibă loc tragicul accident de la Pearl Harbor. Alexandru Vraciu a declarat că s-a înrolat în armata americană pentru a-i răzbuna pe cei 2403 de americani care și-au pierdut viața.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top