The news is by your side.

Alerta!Furtunile solare din 2013 mai puternice decat Armaghedonul

0

Se cunoaște foarte bine faptul că Soarele a intrat într-o perioadă activă, în care funcționează la putere maximă. Această teorie este cel puțin susținută de oamenii de știință, care prevăd un an 2013 dominat de erupțiile solare puternice, cât și de o activitate magnetică fără precedent.

Ciclul prin care trece Soarele va atinge punctul culminant la sfârșitul lui 2013, fapt pentru care alerta a fost emisă încă de pe acum. Erupțiile solare de intensitate ridicată ar putea pune în pericol bunul mers al societății actuale. Dependenţa oamenilor de reţelele de comunicaţii, sateliţi şi telefonie mobilă ar putea agrava consecinţele. Astfel, o furtună solară extremă ar putea duce la grave consecinţe. Există antecedente şi mai rele, precum evenimentul petrecut în 1859, unde în urma unei furtuni solare sistemul rudimentar al telegrafului a fost paralizat pentru ani buni. În acele vremuri societatea nu se baza pe tehnologie pentru a-și duce viața, fapt pentru care repercusiunile furtunii solare nu au lăsat urme prea adânci.

Studii realizate la cererea NASA, armata SUA, Parlamentul britanic şi un grup de experţi din Comisia Europeană cred că pe parcursul a 5 zile se va experimenta un adevărat “Armaghedon”. Există riscuri de accidente, pene de electricitate, oamenii vor putea rămâne fără apă, ar putea izbucni mari incendii electrice simultane. Oamenii pot rămâne blocaţi în lifturi şi evacuarea ar putea fi complicată. Vor putea dispărea bazele de date bancare. Telefoanele mobile, computerele, radiourile şi televizoarele vor “cădea” în lanţ, lăsând populaţia izolată şi putând duce la haos. Autorităţile din SUA au lansat deja recomandări pentru pregătirea de dinaintea “furtunii secolului”.

Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă creșterea activității solare, imaginea alăturată demonstrează cel mai bine faptul că în anul 2010, Soarele se afla într-un ritm normal al activității, iar în 2012, petele luminoase au crescut în intensitate. Așadar, ne așteaptă un an 2013 plin de surprize, în care haosul ar putea fi cuvântul de ordine.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

activitate-solara-2012-e1375856136876 Alerta!Furtunile solare din 2013 mai puternice decat Armaghedonul

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și