Alerta fumatorilor: Virusul mozaic este prezent in tutun!

Alerta fumatorilor: Virusul mozaic este prezent in tutun!

Recunoaştem, fără doar şi poate, că țigările sunt nocive conținând peste 4800 de substanțe dăunătoare organismului. Cei mai mulţi dintre fumători ignoră cu desăvârșire acest fapt fiind conștienți de riscurile la care se expun. Cu toate acestea, fumătorii nu ştiu că virusulmozaic„, descoperit recent de cercetători, se regăsește în tutun şi implicit în saliva fumătorilor.

Descoperirea a fost efectuată de o echipă de specialiști din cadrul Facultăţii de Medicină din Marsilia, în frunte cu  Didier Raoult. Cercetătorii au prelevat mostre de tutun din şase mărci de ţigări cât şi din saliva mai multor fumători pentru a analiza substanțele dăunătoare. În acest fel, virusul mozaic a fost descoperit. Acesta constă într-un material genetic care se regăsește atât în frunzele de tutun cât şi în saliva fumătorilor.

Este imposibil de probat dacă virusul mozaic atacă într-un fel sau altul fumătorii, sau dacă stă la baza unor infecţii. Cercetătorii au mai arătat că nu este pentru prima dată când un virus provenit de la plante pătrunde în organismul uman. Odată pătruns în corpul uman, virusul poate dezvolta diferite tulpini care pot pune chiar şi viaţa fumătorului în pericol.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, acum este necesar să se examineze care ar putea fi efectele virusului mozaic în corpul uman. Celule pulmonare ar putea fi primele afectate dacă se dovedește că acest virus este dăunător organismului uman.

loading...

Related posts