ALCATRAZ, LOCUL UNDE SPIRITELE DEȚINUȚILOR SE DEZLĂNȚUIE

ALCATRAZ, LOCUL UNDE SPIRITELE DEȚINUȚILOR SE DEZLĂNȚUIE

La sfârșitul anului 1850, primii prizonieri de la Alcatraz au fost soldați. Alcatrazul sau Stânca, a devenit, începând cu anul 1933, o închisoare de maximă securitate, unde deținuții aveau privilegii minime.

Mafioți celebri, precum Al Capone, au fost închiși la Alcatraz. Fiecare deținut era izolat, primea o dată pe zi o bucată de pâine și apă.

Gardienii povesteau că fenomene paranormale se produceau în închisoare. Locul era bântuit de spiritele celor care muriseră în tentativele de a evada. Se puteau auzi zgomote care veneau din ziduri, se simțea miros de fum, fără să fie foc.

Oficial, în anul 1963, Alcatrazul a fost închis. După zece ani, închisoarea a fost redeschisă și a devenit un punct de atracție turistică.

Turiștii vorbesc despre un sentiment ciudat pe care l-au avut în timpul vizitelor. Este un loc cu multă încărcătură negativă care îți dă senzații neplăcute.

Istoricii care au studiat arhivele închisorii au descoperit rapoarte întocmite de gardieni în care sunt descrise fenomene ciudate pe care le-au trăit în închisoare. Vorbim despre zgomote, fantome, țipete, mirosuri.

Al Capone, în timpul detenției, primise acordul conducerii de a cânta la banjo, în sala de duș. Banjo este un instrument muzical asemănător mandolinei.

După moartea lui Al Capone, gardienii auzeau acorduri muzicale în sala de duș. Membrii unei comisii guvernamentale care au vizitat închisoarea au povestit că au asistat la fenomene care le-au dat frisoane. Ușile se închideau sau se deschideau singure, se auzeau urlete și aveau senzația că sunt urmăriți, în permanență.

Cu toate că închisoarea este amplasată pe o stâncă, în ocean, iar măsurile de securitate erau drastice, trei deținuți au reușit să evadeze.

Cu toate că s-au făcut căutări pe tot teritoriul SUA, aceștia nu au fost găsiți. Doi dintre evadați erau frați. Mama lor a primit în fiecare an, de ziua ei, câte un buchet de flori. S-a presupus că cei doi frați erau în viață și trăiau sub o altă identitate. Ei trimiteau cu regularitate florile.

S-a realizat un clasament al închisorilor cu cele mai mari măsuri de securitate. Pe primul loc este ADX, Florența, SUA. Fiecare deținut este izolat 23 de ore din 24. Acolo s-au înregistrat cele mai multe cazuri de sinucidere.

alcatraz

Și Coreea de Nord excelează prin astfel de închisori. Subnutriție, bătăi, munci infernale, de toate acestea au parte prizonierii. În tot acest timp, familiile deținuților, care în majoritate sunt politici, sunt supravegheate cu mare strictețe.

Și lumea liberă și cea tenebroasă a comunismului au închisori la fel de grele. Care este calea pe care trebuie să o urmăm?

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)