Al treilea razboi mondial trebuia sa inceapa in anul 1981

Omenirea a fost de mai multe ori la un pas de al treilea război mondial. Documente secrete păstrate mai bine de 30 de ani au fost date publicităţii, care arătă cum britanicii se pregăteau în anul 1981 de un cumplit război mondial. Scenariul a rămas ascuns în Arhivele Naţionale ale Marii Britanii mai bine de 3 decenii. În timpul Războiului Rece funcţionarii britanici trebuiau să facă o simulare al unui război nuclear, o dată la doi ani. Acest exerciţiu pregătea omenirea pentru ceea ce putea să fie mai rău, un alt război mondial.

Detaliile războiului sunt prezentate în cele 250 de pagini ale documentului secret şi cu minuţiozitate fiecare aspect este luat în calcul. Funcţionarii aveau în vedere probleme precum raţionalizarea benzinei, mersul trenurilor, rezervele alimentelor sau ale serviciilor medicale pentru militarii răniţi, dar şi haosul creat în oraş de revoltă populaţiei şi eventuale atentate teroriste.

Imediat după invazia sovietică din Afganistan din anul 1979, relaţiile dintre Blocul Comunist şi Vest au atins cel mai înalt nivel de încordare. Atunci a fost momentul în care serviciile secrete britanice au început să se pregătească pentru un nou război mondial.

Scenariul prevede următoarele evenimente: Irakul ataca estul Turciei, trupele Pactului de la Varşovia pătrund în Iugoslavia, iar NATO îşi trimite armata în Scandinavia şi Germania de Vest.

În dimineaţa zilei de 16 martie, Uniunea Sovietică lansează un raid aerian asupra Mării Britanii. Zeci de mii de oameni intra în panică şi blochează străzile, încercând disperaţi să fugă din oraş. Guvernul britanic, condus de Margaret Thatcher, declara oficial război Uniunii Sovietice. Patru zile mai târziu, Armata Roşie pătrunde în Germania de Vest, iar comandantul suprem al NATO cere dreptul să folosească arme nucleare împotriva URSS. Margaret Thatcher nu are de ales şi da undă verde bombei atomice. Din acel moment se declanşează sfârşitul lumii moderne. Acesta este un scurt rezumat al scenariului unui război mondial evitat de foarte puţin, spre fericirea tuturor.loading...