The news is by your side.

Ain Dara, templul construit de giganți de 60 de metri înălțime

1

Ruinele templului Ain Dara pot fi găsite la câțiva kilometri de orașul sirian Alep. Acest templu antic prezintă numeroase indicii, conform cărora arheologii tind să creadă că a fost construit și folosit de giganții din vremuri demult apuse.

Ain Dara a fost construit în urmă cu peste 3000 de ani, aproximativ în jurul anului 1300 î.Hr. Zidurile sale megalitice sunt ornate cu numeroase sculpturi de o frumusețe inimaginabilă. Acesta este un prim indiciu că acest templu nu a putut fi construit de către o civilizația oarecare, ci de una care deținea numeroase cunoștințe în domeniul artelor.

Un alt punct interesant este semnătura de la intrarea în templu. Aceasta este marcată prin două urme de picioare gigantice. Arheologii le-au numit semnătura templului și pornind de la această idee se poate considera că Ain Dara a fost construit de către o civilizație de giganți, care a trăit pe teritoriul Siriei, în urmă cu peste 3000 de ani.

Aceste urme măsoară aproape un metru în lungime, ceea ce înseamnă că persoana după care au fost imprimate măsură peste 60 de metri înălțime. Aceste detalii sunt de-a dreptul șocante pentru că este aproape imposibil ca cineva să își imagineze cum poate arăta un om de 60 de metri înălțime.

Trecând peste acest aspect desprins din cărțile de povești, un alt aspect de-a dreptul incredibil se referă la zeitățile din templu. Cele mai interesante statui aparțin zeului Ishtar și zeul sumerian al furtunii Ba’al Haddadadorn. Mai există sculptați și alți zei și straniu este că toți zeii poartă pantofi cu degete în picioare. Acest aspect nu a mai fost descoperit în niciun templu antic și a stârnit un val de controverse.

Un zeu ar trebui să se descalțe atunci când intră într-un loc sfânt sau nu? Aceasta este întrebarea care a stârnit numeroase păreri și comentarii. Dacă semnătura de la intrare este făcută de picioare desculțe, atunci de ce zeii au fost sculptați încălțați? Probabil că uriașii din vechime erau credincioși și își idolatrizau zeii, dar și mai probabil este că acei zei au venit pe Terra și s-au implicat în numeroase domenii de activitate.

giant-footprints Ain Dara, templul construit de giganți de 60 de metri înălțime

Arheologii consideră Mesopotamia leagănul civilizației umane și prin urmare este normal ca zeii să fi existat în trecut în acea zonă. În acest sens, templul Ain Dara este o altă dovadă că trecutul omenirii este încă un mare mister, care nu va fi elucidat decât în momentul în care specialiștii vor lua în considerare detaliile care fac diferența.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și