Descopera

Agentia Spatiala Europeana a facut publice imagini spectaculoase cu un rau de pe Marte

Ideea cum că pe Marte a existat viață în trecutul îndepărtat este o certitudine pentru oricine. Ce s-a întâmplat și din ce cauză a dispărut ecosistemul rămâne în continuare o necunoscută pentru oamenii de știință, care încearcă din toate puterile să determine în urma cărui proces planeta a devenit stearpă.

rau pe marte 2 - Agentia Spatiala Europeana a facut publice imagini spectaculoase cu un rau de pe Marte

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a făcut publice mai multe fotografii cu planeta Marte, din care se observă foarte bine albia unui rău. Fotografiile au fost captate de sonda Mars Express în zona cunoscută sub numele de Reull Vallis. Cu ajutorul datelor primite, oamenii de știință au ajuns la concluzia că fluviul marțian avea o lățime de aproximativ 6,5 km, o adâncime impresionantă de peste 300 metri și se întindea peste 1500 de km.

rau pe marte 3 - Agentia Spatiala Europeana a facut publice imagini spectaculoase cu un rau de pe Marte

Din imaginile captate de sondă spațială, se mai observă cum planeta a fost supusă unor glaciaţiuni masive. Structurile marțiene sunt identice cu cele de pe Terra și prezintă aceleași forme ca și când ar fi fost supuse perioadelor îndelungate de îngheț la nivel planetar.

rau pe marte - Agentia Spatiala Europeana a facut publice imagini spectaculoase cu un rau de pe Marte

Conform datelor emise de oamenii de știință, râul a existat pe Marte acum circa 1,8-3,5 miliarde de ani, după care apa a dispărut în totalitate. În prezent există doar urme ale existenței apei în solul marțian.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top