Mozaic

Afrodiziace, alimente recomandate pentru a aprinde dorința sexuală

mierea
0views

Puțini dintre noi știm ce înseamnă cu adevărat sintagma luna de miere. Hipocrate a fost printre primii care a prescris mierea ca tonic sexual. În trecut, exista un obiceiul ca tinerii căsătoriți să bea timp de o lună după căsătorie o băutură fermentată din miere.

Mierea conține bor, un mineral care reglează nivelul de estrogen și testosteron. Mierea este considerată un aliment afrodiziac.
În secolul al XIV-lea, medicul elvețian Paracelsus a remarcat că forma roadelor pământului indică organele pentru care sunt benefice. Nuca este recomandată pentru creier și aparatul reproducător.

În Vechiul Testament, în Cartea înțelepciunii lui Solomon, rădăcina de mătrăgună este recomandată ca stimulent sexual.
Chinezii folosesc ginsengul pentru sporirea fertilității. Mai târziu, condimentele aduse din Asia, cuișoarele, ghimbirul, anasonul, scorțișoara, cimbrul, au fost utilizate ca afrodisiace în Europa.

Aztecii considerau că avocado are proprietăți afrodisiace datorită formei sale. Cuvântul avocado provine de la ahuacatl care înseamnă testicul. Aztecii mai utilizau și o băutură din boabe de cacao. În anul 1980, s-a descoperit fenilalanina în boabele de cacao, substanță care acționează asupra regiunii cerebrale răspunzătoare de emoții. Ea mai este denumită și molecula dragostei.

Homer a scris despre usturoi și calitățile sale afrodisiace. Grecii puneau usturoi în aluatul de pâine, salate, consumau cantități enorme de usturoi.

Loading...

Un alt afrodiziac utilizat de vechii greci era creierul de vrabie. Vrabia era considerată de zeița Afrodita ca fiind o pasărea sacră.

mierea

Spanacul este o sursă de acid folic. Optimizează producția de spermă și facilitează producția de ovule. Stridiile conțin zinc. Acesta este cel mai important nutrient în sporirea fertilității.

Zincul mai poate fi găsit în semințe de dovleac, fasole, ouă. Morcovii sunt bogați în vitamina A care duce la creșterea numărului de spermatozoizi. Împăratul Nero consuma cantități importante de morcovi în fiecare zi.loading...