Afinul negru scade tensiunea și reglează glicemia

Afinul negru scade tensiunea și reglează glicemia

Afinele sunt unele dintre cele mai îndrăgite fructe. Consumul acestora ajută la scăderea tensiunii arteriale și reglează glicemia.

Afinul negru este un arbust foarte popular, al cărui fruct azi este utilizat în primul rând la prepararea diferitelor dulciuri şi băuturi.

În medicină populară, este utilizat pentru scăderea glicemiei şi a tensiunii arteriale, că diuretic, în probleme digestive, precum şi oftalmologice.

Conform legendei, în timpul celui de-al doilea război mondial, afinele erau consumate sistematic de către piloţii flotei aeriene britanice, mai ales înaintea raidurilor nocturne.

Afinele negre conţin un număr mare de substanţe biologic-active, printre care antocianide, pectine, flavonoide, taninuri, precum şi acizi vegetali şi zahăr invertit.

Antocianidele accelerează sinteza rodopsinei şi împiedica descompunerea acesteia, stimulează microcirculaţia retiniana, ajutând şi în glaucom.

Antocianidele mai sunt cunoscute ca antioxidante puternice, care protejează celulele împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi. De asemenea, oferă protecţie capilarelor şi pereţilor venoşi.

Taninurile din afinele negre pot acţiona ca antiinflamatoare locale, având ca principal rol protecţia pereţilor intestinali, calmând diareea. în enterocolite de putrefacţie, se face o cură de afine proaspete, 300-500 g zilnic, repartizate în trei porţii egale.

Prima porţie se ia dimineaţa pe stomacul gol, iar restul înainte de mesele principale.

Oxiuroza: se face un macerat dintr-o lingură de fructe zdrobite la 400 ml apă rece.

Diabet: se pun la înmuiat de seară până dimineaţa două linguri de frunze mărunţite în jumătate de litru de apă.

Dimineaţa se strecoară, se pune licoarea obţinută deoparte, iar frunzele se opăresc cu o cană de apă clocotită şi se lasă să se răcească 20 de minute. Se combină cele două extracte şi se bea acest amestec, pe parcursul unei zile, pe stomacul gol.

Tratamentul se ţine 40 de zile. Arterite ale membrelor inferioare, sechele după infarct, coronarite: se bea macerat de fructe uscate (o linguriţă de pulbere la un pahar de apă) în cure de şase luni, două-trei pahare pe zi.

loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)