AFACEREA CYDONIA, MISTERE

În anul 1976, în timpul unei conferințe de presă susținută de reprezentanți NASA, au fost prezentate mai multe imagini captate de Viking, prima sondă spațială lansată pe orbita planetei Marte.

Jurnaliștii și cercetătorii prezenți la conferința de presă au fost fascinați de acele imagini. Una dintre ele a atras atenția în mod special. Astfel avea să înceapă afacerea Cydonia.

Controversata fotografie prezenta o imagine asemănătoare cu o față umană. În anul 1979, doi specialiști au analizat imaginile cu ajutorul unui computer performant și au descoperit că în zona numită Cydonia există structuri cu formă piramidală și un zid uriaș. Unii cercetători au făcut legătura cu piramidele egiptene, considerând că structurile marțiene sunt aliniate asemănător cu cele terestre.

În anul 1991, un reputat cercetător american declara că Cydonia este o imagine care reprezintă o față de hibrid, jumătate umană, jumătate de leu și cele două părți formează imaginea unui sfinx.

A început un adevărat război mediatic. Pe de o parte, reprezentanții NASA susțineau că în imagine există un efect dat de lumini și că nu poate fi vorba de structuri piramidale și ziduri, pe de altă parte, cercetători independenți susțineau existența unor structuri de origine artificială care erau amplasate de așa manieră încât formau o față misterioasă care semăna cu cea a Sfinxului egiptean.

Loading...

Dezbaterile nu s-au oprit aici. O altă sondă spațială, Mars Observer, avea să capteze imagini asemănătoare cu Viking. Reprezentanții NASA au fost obligați să accepte că pe suprafața marțiană există structuri care nu pot fi de origine naturală, dat fiind aliniamentul lor, dar și forma.
Structurile marțiene ocupă o suprafață cu o lungime de 2,5 kilometri și o lățime de 1,5 kilometri.

În anul 1992, avea să se producă un incident care a redeschis dezbaterea. Timp de 90 de minute, a fost întreruptă legătura cu sonda spațială care se afla în orbita marțiană, după care, aceasta a dispărut în mod misterios. Cine sau ce a dus la această dispariție sunt întrebări care își așteaptă răspunsul.

CYDONIA

Recent, roverul Curiosity a captat imagini de pe suprafața marțiană, care confirmă existența acestor structuri. A fost a avansată ipoteza că Marte a fost o planetă populată de o misterioasă civilizație care acum câteva mii de ani a părăsit planeta.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și