Mistere

Bizar

Aerul poluat va fi principala cauză a decimării populației globului

2views

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis o avertizare prin care informează că aerul poluat este principala cauză a cancerului.

Studiul a fost realizat pentru a se demonstra nu doar efectele negative pe care le are poluare asupra mediului, ci și asupra oamenilor. Marile orașe din lume se confruntă cu problema poluării și principala sursă sunt mașinile enorm de multe care mișună precum furnicile.

În 2010, s-au înregistrat 223.000 de decese cauzate de cancerul pulmonar în toată lumea au fost provocate de aerul prea poluat pe care îl respirăm. Acest număr este în creștere și dacă nu se vor lua măsuri drastice, cancerul va fi cea mai des întâlnită boală de pe mapamond. Cei mai expuși sunt cei care locuiesc în zonele intens circulate sau în țările care suferă un proces de industrializare rapid.

Cele mai poluate țări din lume sunt China și Japonia. Studiile au demonstrat că respirarea aerului dintr-un oraș mare din China coincide cu fumatul a 3 pachete de țigări. Acest fapt este unul dramatic în condițiile în care viața în anumite orașe s-a transformat într-un adevărat iad.

România și Bulgaria sunt țările cele mai poluate din Europa. În țara noastră poluarea aerului este un paradox pentru că industria a fost redusă la tăcere cu mulți ani în urmă, dar numărul mașinilor a crescut constant. Se speculează că în București sunt la fel de multe mașini precum în New York. Acest fapt denotă o problemă majoră a aerul poluat de noxe, în condițiile în care orașul american are peste 8 milioane de locuitori și se întinde pe o arie mult mai mare decât Bucureștiul.

Loading...

poluare2

De asemenea, OMS recomandă ca pentru fiecare persoană să existe aproximativ 50 de metri pătrați de spațiu verde. Chiar dacă pare incredibil, în București nu sunt mai mult de 9 metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor. În aceste condiții, cancerul va fi în curând boala care va decima populația României dacă nu se vor lua măsuri importante în acest sens.

loading...