Mistere

Mistere

Adolf Hitler, preotul din Ecuador?

2views

Diverse teorii despre evadarea lui Hitler, înainte ca armata rusească să cucerească Berlinul, au fost vehiculate de-a lungul timpului. S-a spus că Hitler ar fi fugit în Antarctica sau chiar în America Latină, unde și-ar fi luat o nouă identitate. Probabil că din această cauză părintele Krespi a fost toată viața sa și chiar după moarte suspectat a fi Hitler.

Povestea începe odată cu anul 1993, când Krespi, un preot iubit din Ecuador, trece în lumea celor drepți. La funeraliile sale au participat peste 2000 de oameni, majoritatea de origine germană. Opulența înmormântării părintelui Krespi nu mai fusese văzută în Ecuador, fapt pentru care a fost comparată de presă cu funeraliile unui împărat. Coșciugul a fost introdus într-un mormânt imens din marmură albă care săptămânal este curățat și decorat cu flori proaspete de către admiratori anonimi.

Imediat după moartea sa, diverse obiecte de artă care au aparținut colecției personale a lui Hitler au ridicat diverse semne de întrebări. La acestea s-au mai adăugat foarte multe milioane de euro pe care preotul Krespi le-a lăsat moștenire unor persoane necunoscute. Și mai ciudat este că a doua zi după înmormântare, două toate bunurile părintelui au fost încărcate în două avioane private ale căror destinație a fost secretă.

Șeful poliției locale din orașul Cuence declara la vremea respectivă că odată cu moartea preotului Krespi s-a înregistrat un flux fantastic de europeni. Mai mult ca sigur că aceștia au fost atrași de înmormântarea unui personaj atât de controversat.
Este posibil ca cel unul dintre cei mai malefici oameni din lume să fi scăpat de justiție și să fi trăit până la varta de 90 de ani în haine preoțești?

Ce s-a întâmplat cu Hitler?

Loading...

Este cunoscut faptul că în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial fișele medicale ale lui Hitler au fost distruse, iar toți medicii care au intrat în contact cu el au dispărut. Singura excepție a fost un medica dentist care i-a făcut două lucrări lui Hitler. El a fost capturat de soldații ruși și pus să deseneze amprenta dentară a lui Hitler. Rușii vroiau să compare desenul medicului cu rămășițele carbonizate din buncărul de sub Berlin. După mai multe luni de tortură, medicul stomatolog și-a amintit anumite elemente importante din dantura lui Hitler și le-a oferit un desen rușilor. Bineînțeles că desenul medicului nu s-a potrivit cu rămășițele presupusului corp al lui Hitler. Atunci a fost pentru prima dată când s-a născut teoria că Hitler a scăpat din ascunzătoarea sa.

hitler

Ani buni mai târziu, un fost colonel american, Wendell Stephens, a ajuns în vizită în Cuenca. Când l-a văzut pe părintele Krespi a realizat că l-a descoperit pe Hitler. Soldatul în rezervă a încercat să facă vâlvă cu privire la descoperirea sa, dar pentru că Războiul Rece era în toi, nimeni nu a părut interesat de poveștile americanului.

De asemenea, localnicii au susținut că în fiecare săptămână părintele Krespi era vizitat de diverși cetățeni germani care îi aduceau diverse cadouri scumpe.

Povestea stranie a lui Krespi

De asemenea, părintele Krespi are o poveste de viață mai mult decât dubioasă. El susținea că se trage dintr-o familie austriaco-italiană din nordul Italiei. A ajuns la Vatican în 1943 unde a efectuat studiile de specialitate și astfel a fost hirotonit preot. Toate aceste evenimente s-au petrecut în spatele zidurilor Vaticanului şi din această cauză Krespi era rezervat când venea vorba despre trecutul său. La Vatican nimeni nu auzise despre el și nici despre povestea sa, fapt pentru care misterul se adâncea.

parintele krespi
Abia în 1956 a ajuns în Ecuador unde a primit o mică biserică pentru a sluji cuvântului lui Dumnezeu. Ajuns în Cuenca, Krespi îi plătea pe săteni pentru a proteja biserica. Nu se cunoaște nici metoda prin care Krespi a reuşit să strângă o colecție de artă impresionantă și nici cum a putut să facă o avere colosală.

Și mai ciudat este faptul că orăşelul Cuenca este considerat ascunzătoarea fasciştilor care au reușit să fugă din Germania. Aceste elemente au făcut ca să planeze sentimentul de vinovăție asupra părintelui Krespi, care în opinia celor mai mulți a fost însăși demonicul Hitler.

loading...