Descopera

Adevăruri din Biblie! Potopul, un fenomen inexplicabil care a schimbat viața de pe Terra

Cel mai răspândit mit de pe suprafața Pământului este Potopul. În prezent, se cunosc peste 500 de legende diluviene în întreaga lume. Cea mai cunoscută este cea din Vechiul Testament. Dumnezeu l-a salvat pe Noe, un om drept și neprihănit între oameni.

Dumnezeu l-a învățat să facă o corabie din lemn de salcâm, lungă de 300 de coți. Cu o săptămână înainte de Potop, Dumnezeu i-a spus să ia 7 perechi de animale curate și 7 perechi de animale necurate.

În anul 600 al vieții lui Noe, în luna a doua, în ziua a douăzeci și șaptea, s-au desfăcut toate izvoarele adâncului și s-au deschis jgheaburile cerului. După ce s-a oprit ploaia, apa a mai crescut 150 de zile, ucigând toate viețuitoarele de pe Pământ.
După ce corabia a ajuns pe muntele Ararat, Noe a dat drumul corbului ca să vadă cât a crescut apa. Corbul s-a întors atunci când apa a scăzut. Noe a jertfit câteva animale în cinstea lui Dumnezeu, iar acesta a așezat curcubeul pe cer.

Descoperiri care confirmă Potopul

Un asemenea eveniment întâlnit pe toată suprafața Pământului, nu poate fi o născocire a imaginației strămoșilor noștri. S-au descoperit dovezi care susțin veridicitatea acestui mit. În Bahamas, în anul 1968, au fost descoperite ruinele unui oraș la 500 metri sub nivelul apei.

În Marea Japoniei au fost descoperite structuri la o adâncime de 80 de metri. Tot acolo a fost descoperit un chip uriaș cioplit în piatră. Pe coasta vestică a Cubei, la o adâncime de 600 de metri sub apă au fost descoperite ruinele unui oraș și mai multe piramide.

În anul 2000, în apele lacului Titicaca au fost descoperite drumuri pavate, ziduri ale unui oraș antic. Tot în acest lac trăiește o specie de căluț de mare care în mod normal trăiește în ape sărate. Pe coasta turcă a Marii Negre, la o adâncime de câteva sute de metri au fost descoperite ruinele unei ferme.

În Marea Mediterană există ruinele a peste 200 de orașe. Se estimează că Marea Mediterană a acoperit o suprafață de 150000 de kilometri pătrați.

Dacă Potopul a existat în realitate, ce l-a provocat?

Diluviul coincide cu finalul erei glaciare și a avut loc între anii 70000-10000 î.e.n. O încălzire treptată nu ar fi putut duce la o asemenea catastrofă. Apa ar fi avut timp suficient să se evapore. Singura variantă posibilă este topirea bruscă a ghețarilor.

Homo neanderthalensis este una dintre enigmele istoriei. O specie care a apărut brusc și a dispărut la sfârșitul erei glaciare, atunci când clima a început să se încălzească.

Sunt cercetători care susțin că dispariția s-ar datora Potopului. Mai întâi, neandertalienii au dispărut în Europa și Africa, cei din Asia supraviețuind Potopului.

potop 1 - Adevăruri din Biblie! Potopul, un fenomen inexplicabil care a schimbat viața de pe Terra

O enigmă care rămâne în istoria umanității este cauza care a dus la producerea erei glaciale. Din punct de vedere științific, există două posibilități. Prima ar fi că Soarele s-a îndepărtat de Pământ și cea de a doua că Pământul s-a îndepărtat de Soare. Din câte știm, planetele și stelele nu își modifică orbitele fără motiv, ca mai târziu să revină la ele.

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top