Descopera

Adevăruri ascunse: Pământul nu este rotund, Soarele nu este galben și Luna nu are o parte întunecată

De cele mai multe ori, la școală am asimilat anumite informații eronate, care nu sunt nici măcar apropiate de realitate. De exemplu, Pământul nu este rotund, Soarele nu este galben, iar partea întunecată a Lunii nu ascunde secrete.

Numeroase informații eronate ne sunt prezentate ca fiind adevărate. Planeta noastră este într-o permanentă mișcare și schimbare și din acest motiv unele lucruri nu sunt chiar atât de evidente pe cât ar părea.

Pământul nu este perfect rotund

Atunci când ne gândim la planeta noastră, sau la oricare altă planetă, avem senzația că este rotundă. Acest fapt este un mit, pentru că Terra nu a fost niciodată precum o minge de fotbal sau de baschet. Specialiștii susțin că planeta pe care ne ducem existența are o formă neregulată, asemănătoare cu cea a unui cartof.

De ce? Pentru că pe Terra, plăcile tectonice sunt într-o permanentă mișcare. Acestea se deplasează într-un an cu circa 5 centimetri, ceea ce semnifică că Terra nu își păstrează niciodată forma.

Soarele nu este galben

Atunci când privim la Soare, acesta este de cele mai multe ori o sferă galbenă. La apus poate să prindă culoarea portocalie sau chiar roșie. Aceste ipostaze sunt de fapt niște iluzii, pentru că în esență Soarele este alb.

Partea întunecată a Lunii este un mister

De câțiva ani circulă numeroase controverse cu privire la partea întunecată a Lunii. În esență ea nu există, pentru că Luna este luminată de Soare, în funcție de mișcarea sa, pe fiecare parte.

Singura problemă este că de pe Terra doar o singură parte a Lunii este vizibilă, dar acest lucru nu înseamă că cealaltă este întunecată sau că ascunde mistere greu de imaginat.

loading...
To Top