Adevărul ascuns despre Crăciun. Iată când este adevărata zi de naștere a lui Iisus

Ziua de 25 decembrie este cunoscută de publicul larg precum momentul în care Iisus s-a născut. Din această cauză creștinii din întreaga lume sărbătoresc cu fast Crăciunul, cea mai importantă sărbătoare religioasă.

Această idee este una total greșită, pentru că de fapt sărbătoarea Crăciunului își are rădăcinile în manifestarea păgână, unde la data cu pricina se sărbătoarea nașterea zeului Soare. Cu toate acestea, tradiția s-a perpetuat și în ziua de astăzi, 25 decembrie a devenit sinonimă cu nașterea lui Iisus.

Când s-a născut Iisus?

De-a lungul timpului, au existat numeroși specialiști care au încercat să determine momentul nașterii lui Iisus. Unul dintre ei este Peter Lemesurier, autor al mai multor cărți și studii bine argumentate. Lemesurier, în urma calculelor sale în care a inclus poziția constelațiilor în funcție de Marea Piramidă, a ajuns la concluzia că Iisus s-a născut în ziua de 26 septembrie, anul 2 î. Hr.

Chiar dacă teoria sa a fost extrem de bine argumentată, se pare că această dată nu este tocmai corectă. Conform calculelor astrologice efectuate ulterior, data la care s-ar fi născut Iisus nu este alta decât una aflată la începutul calendarului evreiesc, care corespunde cu perioada Nisan 1 și Nisan 2. Această teorie are la bază și referențele din vremurile trecute care i-au împins pe oamenii de știință să susțină că data de naștere reală a lui Iisus corespunde cu 25 martie, anul I î. Hr.

Loading...

La această dată Soarele a intrat sub semnul Berbecului iar Luna s-a aflat în constelația Taurului. A fost a treia zi de Lună plină, după echinocțiul de primăvară.

Dionisie Exiguu, un călugăr care a trăit în secolul al IV, este autorul unui manuscris, care a fost descoperit recent, în care consemna că Iisus s-a născut luna martie a anului 1 î. Hr. De asemenea, un pergament care datează din anul secolul al II-lea și care a fost descoperit în Africa plasează nașterea lui Iisus fix în aceeași dată. Interesant este faptul că și marele profet american Edgar Cayce susținea ori de câte ori avea ocazia că data reală a nașterii lui Iisus este în luna martie și nu pe 25 decembrie așa cum au senzația majoritatea oamenilor.

Și dacă acest fapt este unul real, din ce cauză sărbătorim nașterea lui Iisus pe 25 decembrie?

Povestea Crăciunului își are rădăcinile în cultura păgână, atunci pe 25 decembrie era sărbătorită cu mare fare fast ziua renașterii Soarelui. Solstiţiul de iarnă are loc cu câteva zile înainte de 25 decembrie în fiecare an şi este ziua anului cea mai scurtă. În vremuri antice, 25 decembrie era dată când ziua devenea mai lungă, deci era normal pentru păgâni să desemneze această dată ca ziua naşterii sau “renaşterii” Soarelui.

iisus

Dar de ce s-a ales data de 25 decembrie pentru celebrarea nașterii lui Iisus? În secolul 4, atunci când Imperiul Roman a legalizat creştinismul, majoritatea religiilor celebrau naşterea zeilor lor pe 25 decembrie. În Roma Antică, în apropiere de 25 decembrie avea loc o sărbătoare numită Saturnalia, una din cele mai mari sărbători ale anului. În cadrul acestei sărbători, romanii îl celebrau pe zeul Saturn. Sărbătoarea începea pe 17 decembrie şi ţinea o săptămână întreagă, până pe 23 decembrie. Saturnalia era caracterizată de oferirea de daruri, ospăţ, cântări şi dezmăţ. Preoţii lui Saturn cărau coroane de crengi veşnic verzi în timpul procesiunii în cadrul templelor păgâne.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și