Conspiratii

Adevar sau iluzie? Cele mai cunoscute teorii ale conspirației

0views

În luna martie 2015, a avut loc la Miami un congres care a avut ca temă teoria conspirațiilor. Cunoscutul cercetător Jesse Walker, autorul cărții Paranoia în SUA, a fost unul dintre invitați. Cum se naște teoria conspirației? Mulți specialiști susțin că principalul mijloc este manipularea. Totul începe într-un cerc restrâns de persoane, după care un bun comunicator transmite informația pe mai multe canale.

Se spune că omul are în natura sa teoria conspirației, născută din teama și nesiguranța în care trăiește. Lumea digitală este în expansiune, iar angoasa și frica sunt eterne. În urma unui sondaj, unul din doi americani sunt convinși că există conspirații mondiale.

Vă prezentăm câteva din cele mai cunoscute teorii ale conspirației.

Iiluminatii sunt o nebuloasă pentru mulți dintre noi. Nu știm cu adevărat cine sunt, dar le simțim mâna lungă în multe evenimente mondiale.

Francmasonii și opțiunile lor sioniste sunt binecunoscute de noi, toți.  Chiar și cei mai sceptici dintre noi suntem obligați să recunoaștem puterea sionistă în lume. Mulți consideră că marile puteri, cum ar fi SUA, sunt conduse de sioniștii aflați în umbră și nu de președinți sau congrese.

Ne punem întrebarea cine alimentează tensiunile din lumea arabă? Care este scopul și în folosul cui? Oamenii de rând?

Loading...

Prezența reptilienilor printre noi și planul pe care aceștia îl au referitor la oameni și la planeta noastră, este o teorie a conspirației, pe care mulți dintre noi o susținem, dat fiind că o serie de evenimente neelucidate, încă, s-au petrecut.

Conspirația prinde contur și din cauza faptului că autoritățile au tăcut cu privire la niște evenimente evidente. Mai mult, negarea, ascunderea sau minimalizarea unor astfel de întâmplări, au creat angoasă, panică și credința că ceva ni se ascunde.

Mulți istorici au făcut o paralelă între evenimentele din septembrie 2001 și Pearl Harbor. Și într-un caz și în celălalt, au fost create cele două evenimente tragice, pentru a lăsa loc unor alte evenimente, mult mai violente.

După Pearl Harbor, americanii au avut datoria și obligația de a bombarda Hiroshima și Nagasaki. După atentatele din septembrie 2001, se putea începe un război, în condiții de legalitate. Sunt probe care susțin aceste teorii, iar conspirația nu mai este neverosimilă. Este posibil ca o națiune să-și sacrifice proprii cetățeni, pentru alte scopuri?

Asasinarea unor oameni politici a dat naștere, din nou, la fel de fel de teorii ale conspirației. Morți ale unor personalități mondiale precum frații Kennedy, Martin Luther King, Lady Diana, Michael Jackson, Marilyn Monroe.

Ne putem întreba de ce dintre toți liderii comuniști din Europa de Est, singurul care a fost omorât a fost Ceaușescu? Să nu uităm că țări precum RDG sau Bulgaria, unde comunismul era la fel de bine implantat ca și în România, sau STASI era mult mai puternic decât securitatea românească, nu au recurs la acest lucru.

Probabil că vor fi declasificate niște documente, peste 20-30 de ani, și se vor cunoaște niște lucruri, pentru adevărul istoric. Sau poate nu! Proiectul HAARP, mulți dintre noi cunoaștem varianta oficială. Este un proiect care are drept scop cercetarea ionosferei, în Alaska. Sunt cercetători, persoane autorizate, care susțin că acest proiect are drept scop modificarea climei și implicit a traseului bombelor atomice.
Misterul și îndoiala persistă și asupra misiunilor Apollo. Sunt specialiști care afirmă că aceste filme au fost turnate la Hollyood.

omul_bilderberg

Există multe neconcordanțe în tot ceea ce noi am crezut că este un miracol. O concluzie putem să tragem. Nu noi, oamenii obișnuiți, am creat teorii ale conspirației fanteziste sau adevărate, ci chiar oamenii de știință. Să fi făcut oamenii de știință intenționat, astfel de conspirații sau au susținut adevărul?loading...