Mistere

Descopera

Adam si Eva: Parintii omenirii care nu s-au intalnit niciodata!

6views

Fiecare om provine dintr-un strămoș care și-a dus existența pe Terra mult mai devreme decât s-a crezut până în prezent. Cel puțin acesta este rezultatul unui studiu, care a implicat 69 de oameni, din diverse zone ale globului, în vederea determinării strămoșilor noștri comuni Adam și Eva.

Cercetarea secvențelor ADN-ului voluntarilor a stabilit căAdam cu cromozomul y” a trăit pe Terra în urmă cu 120.000 de ani – 156.000 de ani, în timp ceEva mitocondrială” s-a născut în urmă cu 99.000 de ani – 148.000 de ani. Aceste rezultate nu doar că le contrazic pe cele anterioare, dar pun și sub semnul întrebării existența simultană a strămoșilor noștri biblici.

Oamenii de știință de la Universitatea Stanford din California sunt cei care au realizat această descoperire importantă și susțin că Adam și Eva nu doar că nu au trăit în aceeași perioadă, dar prin anumite procedee necunoscute încă, au oferit cele mai multe dintre genele oamenilor. Acesta este principalul motiv pentru care cei doi sunt considerați strămoșii noștri este că cei doi au transmis genele aproximativ tuturor oamenilor care i-au precedat. Interesant mai este și faptul că cei doi părinți ai omenirii nu s-au întâlnit niciodată, chiar dacă există posibilitatea ca ei să fi trăit în aceeași perioadă de timp și pe același teritoriu, în partea de est a Africii.

Cromozomul y se moștenește din tată în fiu și astfel Adam primul om de pe Terra care l-a deținut, iar Eva a transmis tuturor femeilor secvența mitocondrială, devenind astfel prima femeie din lume.

“Cercetările precedente au indicat faptul că cel mai recent strămoş comun al bărbatului a trăit mult mai recent decât cel mai recent strămoş comun al femeii. Însă studiul nostru a evidenţiat faptul că nu a existat o discrepanţă.Eva mitocondrială” şiAdam cu cromozomul Y” sunt cei doi indivizi care, transmiţându-şi o parte din genele lor, au contribuit la vasta expansiune a speciei umane., a declarat Carlos Bustamante.

Loading...

Chiar dacă Biblia ne învață că Adam și Eva au trăit împreună și au fost primii oameni de pe Terra, acest lucru este parțial valabil pentru că studiile demonstrează că cei doi niciodată nu s-au întâlnit. Cu toate acestea fiecare om care a trăit după cei doi a moștenit într-un fel sau altul zestrea lor genetică.

adam si eva

Singura întrebare la care cercetătorii nu au reușit să răspundă se referă la modul prin care această zestre genetică a celor doi oameni a reușit să fie transmisă tuturor oamenilor în condițiile în care părinții omenirii nu s-au cunoscut niciodată?

 

loading...