Acustica pietrelor, tehnica prin care anticii ridicau construcții megalitice

O nouă ramură a arheologiei s-a dezvoltat în ultimii ani, acustica pietrelor. Vechi monumente, structuri sofisticate, temple, piramide, au o acustică deosebită care au atras atenția cercetătorilor.

Astfel s-a născut arheoacustica, o ramură a arheologiei, pe care au studiat-o, mai ales, cercetătorii japonezi, care au descoperit în subsolul piramidelor egiptene surse sonore și de radioactivitate. Frecvența acestor structuri variază de la 90 la 130 HZ.

Este cunoscut faptul că mayașii cunoșteau tehnica prin care bucăți mari de pietre levitau și rezonau. Specialiștii în acustică susțin că toate vibrațiile care depășesc nivelul de 110 Hz au influență asupra mentalului. Activitatea cerebrală se deplasează de la cortexul prefrontal, antrenând o dezactivare a centrului de vorbire și comunicare, din emisfera stângă a creierului.

La un nivel vibrator de peste 110 Hz, în activitatea cerebrală se produce un adevărat șoc. Nivelul vibrațiilor poate schimba comportamentul uman, producând chiar moartea.

În Malta și Sicilia au fost efectuate teste acustice în interiorul unor structuri antice. Pentru că nivelul vibrațiilor a fost foarte ridicat, persoanele aflate în interiorul acestor structuri au fost incapabile să comunice.

Acustica pietrelor și cutremurele


Cercetătorii americani au făcut o descoperire de excepție. Înainte de producerea unui cutremur, pietrele vibrează. Din păcate, frecvența este foarte joasă și omul nu o percepe.

Loading...

Pietrele încep să vibreze cu o săptămână înainte de producerea unui cutremur. Rocile emit sunete ca un scârțâit al unei uși.

Sunetul, forța care distruge


Soldații care trăgeau cu tunul deschideau gura pentru ca zgomotul să nu le spargă timpanele. Cei care au pietre la rinichi scapă de ele cu ajutorul ultrasunetelor. Sunetul are o influență nu numai asupra naturii, ci și a organismului uman.

Cercetătorul suedez Henry Kjellson a efectuat o călătorie în Tibet, unde mai multe luni a vizitat templele și mănăstirile tibetane și a intrat în contact cu mai mulți călugări.

Acustica pietrelor

El a descris în una din cărțile sale, tehnica câmpului sonor vibratoriu, pe care călugării tibetani o folosesc, în anularea puterii gravitaționale.

Cu ajutorul vibrațiilor sonore, călugării deplasau blocuri de piatră sau intrau într-o stare de meditație care dura câteva ore. Sunetul era dat de 13 tobe și 6 trompete. Peste 200 de călugări perfect aliniați au intrat într-o meditație profundă, care a durat mai multe ore.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și