ACTA: Ne astepata dictatura pe internet!

ACTA: Ne astepata dictatura pe internet!

ACTA (Tratatul Comercial împotriva  Produselor Contrafăcute) este un tratat comercial care lupta împotriva pirateriei. El a fost inițiat de guvernul Japonez şi a fost ratificat de 22 de state europene, printre care şi România, dar şi de de Statele Unite ale Americii, Canada, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore şi Coreea de Sud.

În principiu ACTA este o măsură foarte bună, care lupta împotriva pirateriei, ca scop iniţial, dar adevărata să ideologie este menţinerea sub control a tuturor calculatoarelor şi telefoanelor mobile care se conectează la internet. Sub pretextul, ca o organizaţie desemnată la nivel mondial, să intre în calculatorul său în telefonul fiecărei persoane pentru a verifica dacă foloseşte softuri licenţiate, ACTA devine o modalitate de cenzură, violare a intimităţii, dar şi control asupra informaţiilor existente în fiecare calculatorul . În acest fel, ACTA este o nouă formă de dictatura pe internet, pentru în odată ratificat acest acord, dreptul la intimitate sau la comunicare devine doar o legendă.

Chiar dacă intenţia actului va fi de reducere a pierderilor financiare, experţii atrag atenţia că se poate ajunge la supravegherea activităţilor utilizatorilor de computer, incluzând convorbirile pe Yahoo Messenger şi e-mail. ACTA va intra în vigoare doar dacă va fi ratificat de Parlamentul European. Proiectul de lege va intra în dezbatere în luna iunie.

Grupul de hackeri Anonymus a reacţionat trimiţând un mesaj tuturor romanilor în contextul în care ACTA va intra în vigoare şi în ţara noastră. Dreptul la libertatea în mediul online o să ne fie îngrădit, iar Anonymus ne avertizează cu privire la acest lucru:

„Salutări, cetăţeni ai României. Noi suntem Anonymous. În timp ce protestele voastre pierd din avânt din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi politicienii voştri îşi continuă circul pe ecranele televizoarelor voastre, Parlamentul European a semnat tratatul ACTA. Acest lucru va impune o dictatură a Internetului, în cadrul căreia fiecare aspect al activităţii voastre pe Internet va fi monitorizată. Trebuie să acţionaţi acum. Dincolo de paginile de muzică, jocuri, video şi alte concepte de entertainment care există pe Internet, se află un aspect mult mai puternic, care uneşte oamenii: comunicarea.În timp ce dreptul nostru de a împărtăşi sau primi liber informaţie ne este luat de ACTA, trebuie să realizăm că acesta este primul pas în direcţia unei dictaturi fasciste globale, care ne va îngrădi libertatea de exprimare, minţile şi, în cele din urmă, dreptul de a trăi pe această planetă. Nu vă fie frică, Anonymous este alături de voi. Nu suntem un grup, nu suntem o organizaţie de niciun fel. Suntem oamenii de pe Internet, care luptă împotriva sclavagismului economic şi monetar. Ridicaţi-vă şi faceţi-vă vocile auzite. Informaţi-vă. Căutaţi ACTA pe Google şi aflaţi ce înseamnă. Noi suntem Anonymous, treziţi-vă.

loading...

Related posts