ACE LETALE. MORȚI MISTERIOASE

Kim Jong-nam, în vârstă de 45 de ani, fratele liderului nord corean a fost asasinat pe aeroportul din Kuala Lumpur. Presa locală relatează că acesta a fost atacat de către două femei cu ace otrăvite. Kim Jong-nam era fratele vitreg al liderului nord coreean.

În anul 2001, el a încercat să intre în Japonia cu un pașaport fals. El s-a scuzat, spunând că a vrut să viziteze Disneyland Tokyo. Din acel moment, el a căzut în dizgrația familiei de la Phenian.

A avut o relație apropiată cu unchiul său, Jang Sonh-thaek, al doilea om în stat. În decembrie 2013, acesta a fost executat, iar Kim Jong-nam s-a ascuns în Malaezia.

Autoritățile malaieziene au arestat o femeie care avea un pașaport vietnamez, despre care se crede că este implicată în această crimă. Kim Jong-nam a fost transportat la cel mai apropiat spital, unde a decedat.

Kim Jong-nam era numit micul general. El era urmașul de drept la conducerea Coreii de Nord. Mama sa era o actriță sud coreeană care l-a învățat mai multe limbi străine, printre care și japoneza.

Loading...

Din exilul său în Malaezia, el a făcut numeroase declarații care au deranjat autoritățile nord coreene. În anul 2012, un atentat asupra persoanei lui a fost dejucat de autoritățile malaieziene.

Un caz asemănător s-a produs în anul 1978, atunci când, un disident, jurnalist bulgar, pe nume Gheorghi Markov, a murit după ce a fost înțepat cu o umbrelă otrăvită.

A fost o crimă, dar nici până astăzi nu a fost găsit făptașul. Pe 7 septembrie 1978, în timp ce se afla pe podul Waterloo din Londra, a fost înțepat în picior de un trecător cu vârful metalic al unei umbrele. Markov a murit după patru zile. La autopsie s-a descoperit în piciorul său o capsulă plină cu otravă.

viata-dupa-moarte

Mult mai târziu, au fost descoperite probe care au demonstrat că jurnalistul a fost asasinat de un spion bulgar care a fost recompensat cu 30000 de dolari și mai multe excursii în străinătate.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și