ACCIDENTENTUL AVIATIC DIN MUNȚII RETEZAT. EROARE DE PILOTAJ SAU FENOMENE EXTRATERESTRE

În august 1991, în Munții Retezat a avut loc un accident aviatic. Mai mulți localnici și turiști au declarat că, înainte de producerea accidentului, au văzut lumini care survolau vârful muntelui.

O mulțime de evenimente stranii s-au petrecut în masivul Retezat, unul dintre cele mai sălbatice locuri din țară. Muntele a adunat de-a lungul timpului numeroase povești înfiorătoare, despre aparițiile unor OZN-uri care i-au survolat înălțimile, despre porțile energetice din locurile sale misterioase și despre fenomenele meteorologice greu de explicat, cum este cel al ceții dense care îl învăluie, din senin, oferind senzații tari călătorilor.

Una dintre cele mai ciudate relatări despre Masivul Retezat a fost legată de tragedia aviatică petrecută în noaptea de 13 spre 14 august 1991.

Un avion IL 18, cu nouă oameni la bord, s-a prăbuşit în zona vârfului Custura, fără a lăsa supraviețuitori. Aeronava Tarom care efectua un zbor pe ruta București Timișoara, decolase în seara de 13 august de pe aeroportul Otopeni.

La bord se aflau cinci membri ai echipajului și patru angajați ai companiei care se îndreptau spre Timișoara pentru a repara un alt avion.

În zona Retezatului, avionul a coborât de la 6400 de metri altitudine la 2400 de metri altitudine. Cu un minut înainte de impact, echipajul a raportat survolarea Făgetului și a primit autorizarea pentru a ateriza pe aeroportul din Timișoara.

Cu câteva secunde înainte de producerea impactului, echipajul a confirmat interceptarea radiofarului de la Arad, după care transmisia s-a întrerupt.

A doua zi dimineață, elicopterele au localizat epava avionului. Zona a fost împânzită de militari și polițiști. Nici un civil nu s-a putut apropia de locul accidentului. Ancheta a arătat că vinovat pentru producerea accidentului este pilotul Ioan Berenghi care avea peste 7000 de ore de zbor.

Între timp, au început să apară fel de fel de ipoteze cu privire la cauza accidentului. Una dintre acestea se referea la faptul că avionul a fost doborât de o rachetă sol aer. O altă ipoteză se referea la prezența unor lumini misterioase deasupra Retezatului, la câțiva kilometri distanță de locul accidentului.

Ziarul Zori Noi din Petroșani a publicat un articol în care se spunea că mai mulți salvamontiști și turiști au observat deasupra Retezatului niște lumini ciudate, care au fost asociate cu prezența OZN-urilor.

MUNȚII RETEZAT - ACCIDENTENTUL AVIATIC DIN MUNȚII RETEZAT. EROARE DE PILOTAJ SAU FENOMENE EXTRATERESTRE

Luminile se deplasau în zig zag și au luat forma unui ovoid. Nu sunt primele mărturii despre fenomene stranii petrecute în Retezat. Mai mulți turiști au afirmat că în timpul nopților petrecute în munți au traversat stări ciudate, nesomn, se simțeau urmăriți, au văzut lumini care țâșneau din interiorul pământului.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns