The news is by your side.

Acai, un superfruct care te ajută să slăbeşti sănătos!

0

Acai este considerat unul dintre cele mai complete suplimente nutriţionale din zilele noastre. A dobândit statutul de superfruct datorită valorilor nutriţionale de excepţie şi a beneficiilor aproape miraculoase pentru sănătate. Fructul este foarte bogat în antioxidanţi(peste 70%), aminoacizi, acizi graşi omega-3, omega-6 şi omega-9,fibre, vitaminele B1, B2, B3, C şi E, calciu şi potasiu, şi este o sursă bună de antocianine (compuşi ce se află şi în vinul roşu).

Toate aceste vitamine şi antioxidanţi întăresc sistemul imunitar şi te feresc în special de afecţiunile sezonului rece, dar şi de bolile de inimă.

acai Acai, un superfruct care te ajută să slăbeşti sănătos!

Beneficiile fructului Acai

  • Ajută la slăbit: conţinutul ridicat de fibre şi Omega 3, 6 şi 9 este eficient în scăderea poftei de mâncare, creşterea energiei şi reducerea acumulării de grăsimi şi arderea lor în acelaşi timp.
  • Încetineşte procesul de îmbătrânire: fructul acai conţinte de 10 ori mai mulţi antioxidanţi decât strugurii şi de 2 ori mai mult decât afinele, aceştia constituind o barieră solidă împotriva formării radicalilor liberi(care duc la oxidare deci la apariţia ridurilor pielii), protejând astfel corpul şi de bacterii şi viruşi. Prin urmare, procesul de îmbătrânire va fi încetinit atât la exterior cât şi în interior.
  • Protejează inima: Antocianinele din fructul acai ajută la tratarea şi prevenirea afecţiunilor vasculare sau problemelor sanguine. Aceste substanţe se găsesc şi în vinul roşu, însă în fructul acai sunt într-o cantitate mult mai mare şi spre deosebire de vinul roşu, acai nu conţine deloc alcool.
  • Fructele şi uleiul de acai sunt foarte eficiente în tratarea diareei, ulceraţiilor pielii sau a febrei.

Fructele de acai le puteţi păstra o perioadă mai mare în congelator pentru a le putea consuma pe tot timpul anului, întrucât acestea nu îşi pierd proprietăţile nutritive în urma congelării.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

 

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și