Descopera

Ac cu o vechime de 50.000 de ani a fost descoperit într-o peșteră misterioasă

Arheologii au descoperit în Peștera Denisova, Rusia, un ac din os, cu o vechime de 50.000 de ani. Acesta este cel mai vechi ac din lume și demonstrează încă o dată ingeniozitatea oamenilor încă din cele mai vechi timpuri.

O descoperire fabuloasă, o cataloghează specialiștii, realizată în cea mai misterioasă peșteră din lume. Acul din os are o dimensiune de 7 centimetri și este realizat din os.

„Este o descoperire unică, poate fi numită chiar una senzațională. Este un ac din os. Începând de astăzi, este cel mai vechi ac din lume fiind creat acum aproximativ 50.000 de ani”, a declarat pentru Siberian Times, Mihail Shunkov, șeful Institutului de Arheologie și Etnografie din Novosibirsk.

Acest ac demonstrează că omul primitiv era la fel de inventiv ca și omul modern și își realiza uneltele felurite atunci când avea nevoie de ele. Arheologii susțin că această peșteră a fost locuită pentru o perioadă de câteva sute de mii de ani de o specie umană primitivă, pe care au numit-o denisovieni.

S-a considerat că denisovienii erau inferiori omului de Neanderthal, dar această descoperire infirmă această teorie.

Peștera Denisova este un complex arheologic, care ascunde numeroase informații cu privire la strămoșii noștri. Denisovienii au apărut pe Terra în urmă cu 600.000 de ani și erau înrudiți cu Omul de Neanderthal, cu care s-a și împerecheat. 

loading...

Treptat, şi-au croit drum spre insulele din sud-estul Asiei, până în Australia şi Noua Guinee, unde s-au încrucişat cu populaţiile locale de Homo sapiens.

Denisovienii sunt considerați inferiori omului modern din punct de vedere genetic. Cu toate acestea, studiile demonstrează că omul modern deține o mică moștenire genetică de la denisovieni, circa 4% din gene.

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top