Aborigenii din Australia poartă material genetic al unei specii necunoscute

Un nou studiu demonstrează că aborigenii din Australia dețin material genetic al unei specii necunoscute. Descoperirea deschide noi orizonturi pentru înțelegerea originii omului pe Terra.

O nouă descoperire indică faptul că aborigenii din Papua Noua Guinee și cei din nord-estul Australiei sunt diferiți din punct de vedere genetic de ceilalți oameni de pe glob. Este vorba despre material genetic, care nu se potrivește cu cel al oamenilor din alte zone de pe Terra.

În 2016, cercetătorii de la Școala Medicală Harvard au publicat rezultatele unui studiu cuprinzător al genomului uman din toate zonele lumii și au descoperit ceva uluitor despre populația aborigenă australiană.

Ei dețin numeroși markeri genetici, care aparțin unei specii umane necunoscute. Din acest motiv, geneticienii, care au realizat acest studiu, au indicat faptul că istoria omenirii este mult mai complexă decât ne-am imaginat.

”Ne lipsește un tip străvechi de om sau poate că nu înțelegem totul despre genetica umană”, susține Ryan Bohlender. Mai mult de atât, dacă până în prezent s-a crezut că omul modern a evoluat dintr-o încrucișare între omul de  Neanderthal și cel Denisovian, în prezent lucrurile s-au schimbat dramatic. Este vorba despre o specie umană necunoscută, de la care oamenii au preluat un anumit material genetic.

Loading...

Se crede că între 100.000 și 60.000 de ani în urmă, strămoșii noștri au migrat din Africa, făcând legătura cu alte specii de hominizi care locuiau în țărmul Eurasiei. Experții cred că acest contact a lăsat o amprentă asupra speciei noastre, care este încă prezentă astăzi.

Scopul principal al geneticienilor este să înțeleagă cum a ajuns specia umană până la nivelul actual al evoluției. Însă, această problemă pare una imposibil de rezolvat pentru că cu cât descoperirile sunt mai mari, cu atât și întrebările devin și mai complexe.

Aborigenii

În cazul aborigenilor din Australia, oamenii de știință au descoperit că markerii ADN erau diferiți de markerii Denisovan, conducându-i la concluzia că au găsit urme de o formă complet nouă de specii umane antice. Dar care este această specie și de ce nu s-a descoperit până în prezent? La aceste întrebări pare imposibil ca specialiștii să găsească un răspuns pertinent.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și