Stiinta

A fost lamurit misterul formarii vietii pe Terra

2views

Oamenii de știință au fost întotdeauna curioși cu privire la modul de formare al vieții de pe Terra. Probabil că această dilemă a fost și încă este unul dintre cele mai mari mistere ale omenirii. Cine suntem și de unde venim?

Pentru că teoriile care pot răspunde la această întrebare sunt multiple, cercetătorii de la Universitatea Floridă de Sud, cât și cei de la Universitatea din Washington au ajuns la un consens. Viața a fost adusă pe Terra din infinitatea Universului acum circa 3,5 miliarde de ani de către meteoriții care s-au ciocnit de planeta noastră.

Acești meteoriți au cărat o cantitate impresionantă de fosfor care a avut diverse molecule prebiotice încorporate. Acestea au fost eliberate în contactul cu apa și astfel evoluția vieții a fost posibilă. Chiar dacă aceste molecule de fosfor au fost aduse la începuturile timpurii ale planetei, ele stau la baza vieții conform părerilor oamenilor de știință.

Mai multe soluri din diverse zone au fost examinate și au fost descoperite minerale pe care doar asteroizii puteau să le aducă. Mineralele, chiar dacă nu se văd, ele există și de aici a fost posibilă această teorie.

Deși există câteva surse naturale care produc fosfit pe Terra, niciuna nu ar fi putut să ofere cantitatea necesară de care avea nevoia viața ca să pornească în ciclul evoluției. Singura problemă este că acei asteroizi ce cantitate de fosfor puteau să aducă pe Terra? Dar și așa, oamenii de știință sunt convinși că astfel s-a născut viața pe Terra, pentru ca mai apoi să urmeze ciclul evoluționist susținut de Darwin.

Loading...

asteroid

Această teorie este atât de controversată și de puțin credibilă, dar cu toate acestea, cei mai mulți dintre cercetători o susțin cu desăvârşire. Probabil că niciunul dintre ei nu vede o altă teorie drept alternativă și insistă cu tărie că viața a fost adusă de asteroizi din largul Univers.

loading...