Take a fresh look at your lifestyle.

A fost descoperita pasarea care manca oameni

O legendă maori spune că o pasăre imensă pe numele ei Te Hokioi era mai puternică decât un leu şi se hrănea  cu oameni. De asemenea legenda mai spune că într-o zi pasărea imensă a provocat un vultur la o cursă nebună spre ceruri, în cele din urmă Te Hokioi pierzând cursa şi dispărând pentru totdeauna în ceruri.

Pornind de la această legendă oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire formidabilă, într-o zonă din Australia, susţinând că pasărea care mânca oameni a existat sub denumirea de vulturul Haast.

Te Hokioi sau pasărea care mânca oameni, avea o dimensiune de peste 3 metri şi cătarea undeva la 18 kilograme. Marele predator poseda o creastă roşie şi capătul aripilor verzui şi galben, cauza pentru care cercetătorii cred că celebra pasăre nu a fost nimeni altul decât vulturul dispărut acum 500 de ani, Haast, şi al cărui rămăşiţe au fost descoperite pentru prima dată în anul 1870 de către Sir Julius von Haast.

Cu toate acestea, echipele de la Canterbury Muzeul în Christchurch şi la Universitatea din New South Wales din Australia au supus scheletul pasarii la o examinare minuţioasă, iar concluzia a fost impresionantă: Te Hokioi putea atinge o viteză de până la 80 km pe oră. Această viteză cumulată cu ghearele de tigru pe care le deţinea, făceau din acest predator stăpânul întregii zone.

Paul Scofield, specialist în cadrul  Muzeului Canterbury, a explicat: Cu siguranţă că la dimensiunile sale era capabilă la picaje cu o viteză uluitoare şi putea să răpească în ghearele sale un copil. Aceasta pasare a fost o adevărată maşină de ucis.”

Loading...
loading...

Comentariile sunt închise.