Stiinta

A fost descoperită o nouă structură ADN ascunsă în ADN

O a doua structură ADN a fost descoperită ca fiind ascunsă în structura clasică. Descoperirea a fost efectuată de către o echipă de cercetători condusă de dr. John Stamatoyannopoulos , la Universitatea din Washington.

Codul genetic a fost descoperit în anii 60 și s-a crezut că în acesta sunt doar informații despre proteine. Odată cu evoluția științei s-au efectuat diverse descoperiri cu privire la structura ADN-ului, pentru ca acum cercetătorii să constate cu stupoare că în structura ADN-ului mai este encriptată o altă structură de care nu se știa până în prezent.

Interpretarea celei de-a doua secvență deschide noi orizonturi spre vindecarea celor mai multe boli, dar și spre viața veșnică. Conform declarațiilor specialiștilor, medicina va fi capabilă să interpreteze evoluția celor mai multe dintre bolile existente și probabil ca să dezvolte diverse medicamente care să acționeze pe modificarea genelor. Astfel oamenii vor deveni imuni la cele mai comune dintre boli și se poate prelungi astfel durata de viață considerabil.

Cercetătorii care au efectuat această descoperire susțin că primul cod genetic a fost dezvoltat pentru a scrie informații despre proteine și cum a fost el clădit, iar cel de-al doilea prezintă modalitatea de control a genelor. Acest fapt demonstrează pentru încă o dată faptul că ADN-ul este un puternic dispozitiv pentru stocarea informațiilor, de fapt este cel mai mare dispozitiv natural pentru stocarea unei cantități inimaginabile de informații.

De exemplu, codul genetic foloseşte un alfabet din 64 de litere numite codoni (secvenţe de trei nucleotide ale macromoleculei de ADN care codifică un aminoacid specific), iar echipa a descoperit că unii codoni, pe care ei îi numesc duoni, pot avea două sensuri. Unul dintre sensuri este legat de secvenţa proteică, în timp ce al doilea are legătură cu controlul genelor.

adn - A fost descoperită o nouă structură ADN ascunsă în ADN

Echipa de cercetători consideră că duonii vor aduce schimbări în domeniul diagnosticării şi tratării bolilor.

loading...
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top