A fost descoperit manuscrisul lui Newton care conține formula pietrei filozofale

A fost descoperit manuscrisul lui Newton care conține formula pietrei filozofale

Recent, un manuscris semnat de Isaac Newton, a fost făcut public și ridică numeroase semne de întrebare cu privire la subiectul abordat. Este vorba despre formula realizării pietrei filozofale, o substanță legendară, pe care alchimiștii din vremurile apuse o foloseau pentru a transmuta metalele în aur.

Newton și secretele manuscrisului


Unul dintre manuscrisele de alchimie din secolul al XVII-lea al lui Isaac Newton, ascuns timp de sute de ani într-o colecție privată, a fost scos la lumina zilei. Acesta este de-a dreptul incredibil și dezvălui metoda prin care orice chimist poate prepara o substanță misterioasă, pe care o cunoaștem sub denumirea de piatra filozofală.

Manuscrisul a fost scos la licitație specială, care s-a ținut în Bonhams din Pasadena, California, pe 16 februarie. Atunci a fost cumpărat, pentru o sumă necunoscută, de Fundația Chemical Heritage (CHF) din Philadelphia. Reprezentanții fundației susțin că acest text este piatra de temelie pentru aflarea modalității în care se poate prepara această substanță mistică.

Documentul, scris de mână, conține instrucțiuni pentru a face mercurfilosofic” pe care Newton se pare că l-a copiat din materialele unui alchimist antic. Manuscrisul este intitulat, „Preparation of the [Sophick] Mercury for the [Philosophers’] Stone by the Antimonial Stellate Regulus of Mars and Luna from the Manuscripts of the American Philosopher.” și se apre că este dovada vie că în vremuri demult apuse orice material putea fi strămutat în aur.

Specialiștii, care au analizat manuscrisul, susțin că textul a fost scris de un chimist american, George Starkey, și mai apoi a fost corectat de Newton. Nu se poate spune cu exactitate dacă Newton a realizat experimentul pietrei filozofale și nici dacă această formulă funcționează, dar cei care au cumpărat manuscrisul sunt deciși să încerce.

Alchimiștii și piatra filozofală


Încă din cele mai vechi timpuri, atunci când chimia se afla la începuturi, alchimiștii din lumea întreagă susțineau că orice metal poate fi strămutat în aur. Această procedură se putea realiza cu ajutorul unei substanțe secrete, pe care au numit-o piatra filozofală.

Loading...

Un prim aspect extrem de important este că această substanță nu conferă doar ideea de îmbogățire, ci deschide drumul, celui care o posedă, spre nemurire.

Există o sumedenie de texte antice, care descriu proprietățile miraculoase sau magice ale acestui element. De asemenea, se mai spune că, de-a lungul istoriei, puțini au fost cei care au avut acces la acest secret. Ei au fost cei care au reușit să trăiască sute de ani, având acces la o bogăție nelimitată.

Iată care sunt proprietățile pietrei filozofale:

⇒ este un medicament atât pentru trup, cât și pentru minte. Poate vindeca orice boală!

⇒ poate strămuta orice metal în aur. În principal plumbul se dorea transformat în aur sau în platină.

piatra filosofala

⇒ piatra filozofală deschide drumul spiritual al iluminării. Cu ajutorul ei se poate descoperi secretul vieții vajnice.

⇒ permite oricui să transforme o piatră obișnuită într-un diamant.

⇒ cu ajutorul ei se poate obține o cantitate nelimitată de energie. Această sursă de energie este inepuizabilă.

loading...

Related posts