A fost descoperit cel mai valoros tezaur al omenirii. Iată despre ce este vorba!

A fost descoperit cel mai valoros tezaur al omenirii. Iată despre ce este vorba!

Cel mai mare tezaur din lume a fost descoperit într-un templu din sudul Indiei. Valoarea acestuia este de peste 15 miliarde de euro. Este cel mai valoros tezaur descoperit, până în prezent.

Tezaurul este compus din saci cu diamante, bijuterii, statuete care sunt din aur masiv și au greutatea de peste 5 kilograme, pepite de aur.

În subteranul unui templu hindus au fost descoperite mai multe camere, șase dintre acestea fiind pline cu aceste valori inestimabile. S-a estimat că, acest tezaur a fost ascuns acum 150 de ani.
Obiectele au aparținut familiei imperiale care, fie le-a ascuns din calea atacatorilor, fie au fost aduse ca ofrandă divinităților hinduse.

Autoritățile indiene au desemnat mai mulți cercetători să evalueze tezaurul și decizia acestora a fost una extraordinară. Tezaurul valorează peste 14 miliarde de euro.

Discuțiile au apărut, imediat după descoperirea tezaurului. Buddhiştii revendică tezaurul, hindușii la fel, autorităţile susțin că acestea ar trebui expuse într-un muzeu.

Bătălia juridică este acerbă. Descendenți ai familiei regale au dat în judecată statul indian, revendicând tot tezaurul.
Conform specialiștilor, în subteran, pe lângă cele șase camere, unde a fost descoperit tezaurul, mai există o cameră, cea de a șaptea, care nu a fost deschisă, dat fiind blocurile uriașe de piatră, care blochează intrarea.

Loading...

Pe bucățile de piatră de la intrare este gravat un șarpe imens. Mulți indienii consideră că, intrarea în această cameră va aduce nenorociri, pentru că spiritele se vor răzbuna.

Cercetătorii europeni au afirmat că, în Europa au fost descoperite mai multe tuneluri care duc spre… necunoscut.
Din cauza faptului că acestea sunt inaccesibile, cercetările au fost stopate. Aceste tuneluri sunt de origine artificială, create de oameni, în secolul al X-lea.

Peste o mie de astfel de tuneluri subterane au fost descoperite în Germania și Austria. Multe dintre acestea sunt blocate cu bucăți enorme de piatră, lucru care face ca cercetările să fie îngreunate sau chiar stopate.
Părerile specialiștilor sunt diferite.

rp_tezaur.jpg

Unii susțin că, ar fi vorba despre locuri unde populația se retrăgea din cale dușmanilor. Alții vorbesc despre locuri secrete unde sunt ascunse bogății, alții susțin că, acestea erau locuri de ritual religios.
Un lucru este cert. Subteranul ne rezervă multe mistere.

loading...

Related posts