A fost descoperit ceasul biologic! În curând viața veșnică va deveni realitate

Ceasul biologic intern, cel care contorizează vârsta țesuturilor, dar și durata de viață a omului, a fost descoperit de un profesor de genetică american.

Steve Horvath, profesor la Universitatea California din Los Angeles, este protagonistul unei descoperiri fabuloase, care ar putea să deschidă noi orizonturi cu privire la prelungirea duratei de viață a omului. Ceasul biologic, encriptat în ADN-ul uman, este cel care fixează durata de viață a oricărui țesut. Profesorul american, în urma unor studii aprofundate, a reușit să localizeze acest ceas în urma cercetării a peste 8000 de mostre care conțineau diverse celule canceroase.

În acest fel, Horvath a realizat că ceasul biologic indica cu precizie durata de viață a celulelor bolnave, dar și ritmul de îmbătrânire al celor sănătoase. Interesant este faptul că acest ritm de îmbătrânire este similar cu cel al întregului corp uman.
Mai exact, profesorul american a urmărit modul în care procesul de metilare, care modifică structură chimică a ADN-ului, variază odată cu vârsta.

Astfel, Steve Horvath a descoperit că metilarea a 353 de markeri ADN variază semnificativ odată cu vârsta şi că poate fi folosită exact ca unceas biologic”.

Profesorul american crede că în următoarea perioadă, omul poate să ajungă la nivelul tehnologic prin care fie poate să oprească acest ceas biologic sau măcar să-l încetinească. Astfel, oamenii pot ajunge la performanța să trăiască o viață mult mai lungă, dacă nu veșnică, lipsită de prea multe bătăi de cap din punct de vedere medical.

Loading...

„În cele din urmă, ar fi extraordinar să punem la punct proceduri terapeutice pentru resetarea «ceasului biologic», care să ne menţină tineri”, a declarat Horvath.

adn

Steve Horvath a arătat că acestceas biologic” a fost resetat până la zero când celulele prelevate dintr-un organism adult au fost reprogramate pentru a reveni la structura unei celule suşa.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...