A fost decoperit adevaratul mormant al lui Iisus

A fost decoperit adevaratul mormant al lui Iisus

O nouă știre impresionantă încearcă să zguduie din temelii Biblia şi povestea lui Iisus. Realizatorul de filme canadiano-israelian Simcha Jacobovici susține că a descoperit adevăratul mormânt al Mântuitorului, care nu se afla în Orașul Vechi al Ierusalimului ci la aproximativ 3 kilometrii de acesta. Acolo au mai fost înmormântați şi primii discipoli ai lui Iisus, după cum a declarat Jacobovici pentru publicația americană Whasingtonpost.

Aceasta presupusa descoperire nu poate fi confirmată că fiind veridica sau nu de către oamenii de ştiinţă, însă realizatorul de filme tine să precizeze căacesta este adevărat Big Bang al creştinătăţii„.

Nu toată lumea crede în descoperirea lui Jacobovici, cei mai mulţi specialişti îl acuză că vânează celebritatea, cauza pentru care inventează fel de fel de descoperiri inedite şi ciudate.

Este foarte greu de dovedit dacă Iisus a fost înmormântat acolo unde susține Jacobovici, dar dacă descoperirea sa ar fi reală atunci putem începe să vorbim despre cum s-au deformat faptele trecutului şi despre ineficienta traducerilor şi transcrierilor Bibliei.

Simcha Jacobovici a devenit celebru  când a realizat un documentar inedit, într-un osuar, în care e regăsesc oasele fratelui lui Iisus. Apoi în 2007 realizatorul de filme a șocat opinia publică cu filmul sauMormântul pierdut al lui Iisus” care a fost catalogat de teologi ca ungunoi” din punct de vedere informaţional.

Ideea cea mai şocantă a filmului a fost prezentarea unui mormânt în care nu era înmormântat doar Iisus ci şi soţia şi copilul său.

Loading...

 

loading...

Related posts