A existat viața pe Marte? Descoperirile Curiosity sugerează că da, iar NASA neagă cu vehemență

A existat viața pe Marte? Descoperirile Curiosity sugerează că da, iar NASA neagă cu vehemență

Oficial, rover-ul Curiosity a realizat numeroase descoperiri importante pe Marte. Neoficial, acestea sunt de-a dreptul răsunătoare, dar NASA le neagă cu vehemență.

Robotul de 2,5 miliarde de dolari, a aterizat pe Marte pe 6 august 2012. De atunci, a început o misiunea prelungită pentru descoperirea celor mai mari secrete de pe Planeta Roșie.

În tot acest timp, Cuirosity a efectuat zeci de mii de fotografii și a scos la iveală aspecte importante despre ceea ce a însemnat în trecut această planetă. Fotografiile au fost trimise spre Terra, iar NASA a pus la dispoziția publicului larg o serie dintre ele.

Descoperiri răsunătoare pe Marte

Rover-ul Curiosity a descoperit că în trecutul îndepărtat, Marte era un loc propice pentru viață. Această descoperire se bazează pe urmele de carbon, hidrogen, oxigen, fosfor și sulf, existente și astăzi pe această planetă.

Am descoperit un mediu locuibil, atât de benign, încât dacă ar fi existat surse mari de apă, aceasta ar fi putut fi băută fără niciun fel de prolemă ”, a declarat șeful proiectului Curiosity, John Grotzinger.

O altă descoperire incredibilă se referă la rocile de pe Marte, care într-un timp trecut au fost expuse unui flux imens de apă. Acest fenomen semnifică faptul că odinioară pe Marte existau adevărate fluvii, asemănătoare cu cele de pe Terra.

”Posibilitatea ca pe Marte să fi existat viață este foarte mare. Aceste urme sunt ascunse undeva în solul marțian ”, este de părere Alfred McEwen, cercetător din cadrul programului HiRISE, de la Universitatea din Arizona.

Printre altele, Marte obișnuia să aibă mult mai mult oxigen decât s-a crezut până în prezent.  Instrumentul ChecCam, cu care este dotat rover-ul a detectat un nivel ridicat de oxid de mangan, în rocile din regiunea Kimberly a craterului Gale.

Cu toate acestea, cea mai importantă descoperire a fost metanul. Acest gaz este reprezentativ pentru ceea ce înseamnă forme de viața avansate. De exemplu, pe Terra, 90% din metanul din atmosferă este produs de organismele vii. În consecință, aceste urme demonstrează foarte clar că Marte a fost cândva locuită de ființe extremd e avansate din punct de vedere biologic.

E existat viață cu adevărat pe Marte?

Specialiștii spun că probabilitatea este extrem de mare, dar nu se poate spune cu exactitate că Marte a deținut viață 100%. Această afirmație se bazează în principal pe teoriile emise de NASA, care nu dorește să confirme acest aspect, în ciudat dovezilor concludente, care există în acest moment. Oare de ce?

Un set de fotografii, de pe site-ul oficial al NASA, prezintă numeroase anomalii pe Marte. Ufologi celebri susțin că rover-ul Curiosity a fotografiat oase pe Marte. Fotografiile sunt sugestive și se pot vedea aceste oase, care probabil, au aparținut unor forme de viața avansate, fie animale sau chiar ființe inteligente.

Cu toate acestea, reprezentanții NASA susțin că nu este ceea ce pare și că nu este vorba despre oase, ci sunt niște pietre, care produc această iluzie.

Bineînțeles că nimeni nu poate spune cu adevărat dacă este vorba despre oase sau despre pietre. Dar putem să ne întrebăm, dacă acestea ar fi reale atunci am mai avea nevoie de confirmarea NASA?

După cum se poate observa, imaginile sunt de-a dreptul sugestive și dintr-o perspectivă sau alta, acestea semănă foarte bine cu oasele pe care le cunoaștem noi pe Terra.

 

CATEGORIES
Share This
>