A existat cândva viata pe Venus? Simulările pe calculator arată ca DA

A existat cândva viata pe Venus? Simulările pe calculator arată ca DA

Cu o atmosferă zdrobitoare de 90 de ori mai densă decât cea de pe Terra și cu temperaturi, imposibile, de 462 ° C, Venus ar putea fi ultimul loc din Sistemul Solar, unde viața poate exista.

Cu toate acestea, o nou studiu indică faptul că în trecutul îndepărtat, Venus ar fi avut un ocean imens de apă. După cum ne spun oamenii de știință, acolo unde există apă, există și viață!

A existat viață pe Venus?

Cercetătorii de la Université Paris-Saclay, Franța, au realizat mai multe simulări pe calculator despre Venus. În cele mai vechi timpuri, adică cu zeci de milioane de ani în urmă, atmosfera acestei planete era diferită față de cea din prezent. Specialiștii cred că a existat un strat gros de nori și un ocean imens de apă.

Această combinație ar fi fost perfectă pentru ca temperaturile să fie la un nivel optim și apa să fie principalul ingredient pentru a susține viața. Bineînțeles că nu poate fi vorba despre viață inteligentă sau ființe complexe, ci despre viața în anumite forme incipiente.

Lucrarea științifică a fost publicată în Jurnalul de Cercetări Geofizice. Specialiștii au concluzionat că dacă Venus timpuriu avea aceeași cantitate de dioxid de carbon ca și astăzi, ar fi suficient să permită existența apei pe suprafață în condiții mai reci.

Mai mult de atât, dacă ar fi fost acoperită de nori, planeta ar fi fost capabilă să-și formeze un ocean planetar, scrie dailymail.co.uk.

Venus se roteşte foarte lent în comparaţie cu Pământul – o zi Venus durează aproximativ 116 zile pe Pământ. Acesta este unul dintre factorii pe care cercetătorii i-au luat în considerare pe măsură ce și-au construit modelul de simulare.

Ei au adăugat și alți factori, cum ar fi nivelele de dioxid de carbon, căldura de la Soare și apa estimată de pe planetă – împreună cu datele din activitatea anterioară care au dus la teoriile privind formațiunile planetelor.

Oamenii de știință de la Institutul Godsard pentru Studii Spațiale (GISS) de la Nasa din New York au folosit un model similar celui folosit de specialiștii francezi pentru a prezice schimbările climatice viitoare pe Pământ. Acest model este folosit și pentru a vedea istoria planetelor.

venus

„Multe dintre aceleași instrumente pe care le folosim pentru a modela schimbările climatice de pe Pământ pot fi adaptate pentru studierea climatului pe alte planete, atât din trecut, cât și din prezent”, a spus dr. Michael Way, cercetător la GISS.

Pornind de la aceste simulări, planeta Venus a avut o altă structură în trecut, iar viața ar fi putut exista. Această teorie este confirmată și de datele culese de sonda spațială Pioneer, pe care NASA a trimis-o spre această planetă la începutul anilor 1980.

CATEGORIES
TAGS
Share This
>