Mistere

Bizar

A descoperit Apollo 17 o gaură de vierme pe Lună? (video)

5views

O fotografie ciudată, efectuată în cadrul misiunii Apollo 17, ridică numeroase semne de întrebare cu ceea ce se petrece pe Lună. Cei mai mulți dintre specialiști sunt de părere că aceasta este o anomalie, care nu se poate explica decât comparând-o cu portalurile din serialul de televiziune Stargate.

Imaginea a fost făcută publică de curând și pentru că indică o asemenea anomalie a fost supusă unei analize. Mai mulți specialiști au căzut de acord că ceea ce s-a fotografiat în timpul misiunii Apollo 17 este o anomalie importantă. De fapt, cercul imens, de culoare albastră poate să fie și un portal pe care navele extraterestre ar putea să-l folosească pentru a se deplasa între anumite puncte din Univers.

Găurile de vierme sau portalurile sunt soluții teoretice pentru ecuații ale teoriei generale a relativității, care descrie spațiul și timpul. Au fost pentru prima dată descrise în 1935 de către Albert Einstein și Nathan Rosen și de aceea au fost numite inițial Poduri Einstein-Rosen. Găurile de vierme sunt construcții topologice, care „leagă” zone îndepărtate ale universului printr-o „scurtătură”.

Sfârșitul unei găuri de vierme îi apare unui observator drept un glob, care îi arată mediul care înconjoară celălalt capăt. Deși un călător care se deplasează printr-o gaură de vierme nu poate depăși viteza luminii, totuși, relativ la punctele de plecare, respectiv de sosire, a avut loc o călătorie la viteză superioară celei a luminii. Deoarece călătorul s-a deplasat dintr-un loc în altul, fără a exista în punctele intermediare dintre ele, aşa călătorie satisface definiției de teleportare.

gaura de vierme pe luna

Există de asemenea speculații care susțin că diversele civilizații extraterestre au creat numeroase astfel de portaluri și pe Terra. Ei le folosesc pentru a se deplasa între anumite puncte îndepărtate din Univers. Un caz ciudat a fost semnalat în America de Sud, în 1974, când Sixto Paz Wells susține că ar fi trecut printr-o astfel de gaură de vierme, numită Xendra, și ar fi ajuns într-o secundă într-o bază extraterestră de pe Ganymede, una din lunile lui Jupiter.

Loading...

loading...