Reîncarnarea, dovezi și probe pentru un suflet reîncarnat

0

Unii cercetători susțin că da, există dovezi ale reîncarnării. Conceptul de reîncarnare revine în toate culturile de-a lungul istoriei omenirii. Egiptenii, romanii, grecii, aztecii erau convinși de migrarea sufletului de la un trup la altul după moarte.

Acest concept stă la baza hinduismului. Nu este surprinzătoare ideea că putem trăi după moarte într-un alt trup, posibil de sex opus sau materializând o situație de viață deosebită. Mai mulți cercetători au venit cu probe în susținerea acestei teorii, pe care le prezentăm în continuare.

Regresia hipnotică

Practica prin care se ajunge la vieți anterioare este controversată. Cel mai cunoscut caz este cel al lui Ruth Simmons care în 1952 s-a supus unei ședințe de hipnoză. Ea a început să vorbească despre o viață anterioară, trăită în secolul al XIX lea la Belfast, timp în care se numea Bridey Murphy.

S-a căutat în arhiva orașului Belfast și s-a găsit o persoană cu acest nume, care a trăit în acea perioadă descrisă de Ruth. A menținut numele a doi băcani de unde își făcea cumpărăturile. Documentele vremii vorbeau despre cele două băcănii și pomeneau despre numele băcanilor, care erau identice cu cele pomenite de Ruth.

Bolile și suferințele fizice

Există cercetători care susțin că aceste boli pot proveni dintr-o viață anterioară. Este celebru cazul unui pacient care acuza dureri acute de spate. Supus hipnozei, el a spus că într-o viață anterioară a murit căzând de la etaj, fracturându-și coloana vertebrală. Terapeutul Dexter vorbește despre aceste cazuri cu influenţă mare din partea psihocomportamentalului.

Fobiile și coșmarurile

Teama de înălțime, de apă sau de lucruri mărunte. De unde apar fobiile? Multe persoane și-au înțeles și tratat aceste fobii prin visele pe care le-au avut, în care erau subiecții acestor întâmplări din alte vieți pe care le-au avut. Sunt celebre cazurile în care claustrofobia a fost tratată prin hipnoză.

Aspectul fizic

Jeffrey Keene emite o teorie incitantă. Un om seamănă foarte mult cu cel care i-a găzduit sufletul într-o viață anterioară.
El susținea că este reîncarnarea generalului Gordon, mort în 1904. Asemănările fizice și comportamentale sunt evidente. Artistul Petru Teekamp susține că este reîncarnarea lui Paul Gaguin. Ambii sunt pictori, iar asemănările fizice sunt deasemenea evidente.

Amintirile spontane și cunoștințele speciale

Mulți copii pretind că își amintesc vieți anterioare. Brusc își amintesc despre o viață socială pe care nu aveau s-o cunoască, dat fiind vârsta fragedă și imposibilitatea accesării unei informații în acest sens. Sunt cazuri în care ei vorbesc o limbă cu totul străină părinților. Este cunoscut cazul unei fetițe de 18 luni care în timp ce mama ei îi făcea baie a început să vorbească despre o mănăstire și întâmplări petrecute acolo.

Un alt caz este al unui copil pe nume Tommy. A început să-și coasă un nasture cu mare precizie, el motivând că în trecut, fiind tot timpul pe mare trebuia să facă această activitate foarte des.

Scrisul de mână

Vorbim despre un copil născut în India, care povestea întâmplări foarte precise despre un alt copil care murise cu ceva timp în urmă. Părinții copilului defunct au confirmat ceea ce micuțul susținea. Mai mult, specialiștii l-au supus unui test și au descoperit că scrisul său era identic cu cel al defunctului.

reincarnare - Reîncarnarea, dovezi și probe pentru un suflet reîncarnat

Semne din naștere și malformații congenitale

Doctorul Stevenson, Universitatea din Virginia, a efectuat un test pe 800 de persoane cu semne din naștere sau malformații congenitale. Supuși hipnozei, 300 dintre aceștia au declarat că într-o viață anterioară avuseseră accidente care au dus la astfel de semne sau malformații. Semnele sau malformațiile erau exact în zona unde se produsese rana.
Este celebru cazul unui copil care s-a născut la mulți ani după ce fratele tatălui său murise în urma unui accident. El suferise la cap niște răni foarte mari. După ani se naște acest copil, pe scalpul căruia se găseau cicatrici ale unor răni similare cu cele ale unchiului său. Ce ar trebui să facem? Să cercetăm sau să ne amintim?

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și