7 moduri simple prin care să-ți detoxifici organismul în fiecare zi

Organismul nostru este expus în fiecare zi la diverse substanțe toxice prin consumul de alimente, băuturi, folosirea produselor de îngrijire, sau chiar prin simpla inhalare a aerului poluat. Modul de viață haotic, la care se mai adaugă și stresul cotidian, formează un adevărat cocktail nociv pentru sănătate.

Pentru menținerea tonusului ridicat și pentru ca problemele de sănătate să fie ținute sub control, curele de detoxifiere trebuie să devină un obicei repetat cu regularitate.

Detoxifierea este un proces complicat, de durată, care implică o disciplină de fier. În anumite momente ale vieții nu există timpul fizic necesar pentru ducerea unei asemenea cure la bun sfârșit și astfel întregul proces este sortit eșecului. Pentru cei care își doresc o sănătate de fier, dar diferite motive nu pot începe o cură lungă și greoaie de detoxifiere, prezentăm cele mai importante practici care pot fi efectuate zilnic și care ajută la eliminarea toxinelor din organism.

1. Chiar pe stomacul gol, la prima orei a dimineții este indicat să beți o cană de ape caldă în care să stoarceți o lămâie. Metabolismul este pus astfel în funcțiune și începe eliminarea toxinelor încă de la primele ore ale zilei.

2. Bea cât mai multă apă în fiecare zi. Apa este cea care ajută la menținerea greutății, dar și ajută metabolismul la o cât mai bună funcționare. Apa trebuie băută în guri mici și niciodată în timpul mesei.

Loading...

3. Ia-ți o perie de corp. Periatul este indicat să se efectueze de două ori pe zi, dimineaţa și seara. Această practică stimulează ganglionii limfatici și ajută la îmbunătățirea circulației sanguine. Periatul trebuie să fie evitat în zonele cu piele sensibilă. Efectul este garantat.

4. Dușuri cale și reci. Dușurile suedeze, după cum mai sunt numite, ajută la tonifierea pielii, dar și îmbunătățesc circulația. Nu numai că toxinele sunt astfel eliminate, dar și starea de bine crește considerabil.

5. Respirația profundă. Aceasta este o alte tehnică prin care se ajunge la relaxarea sistemului nervos parasimpatic. Cu cât organismul este mai relaxat, cu atât grăsimile sunt arse mai repede, pentru ca apoi toxinele să fie eliminate.

6. Mănâncă cât mai multe legume și fructe. Bineînțeles că dieta zilnică trebuie să fie una echilibrată, formată din toate grupele de alimente, dar consumul de legume și de fructe sporesc eliminarea toxinelor din organism, iar procesul de detoxifiere devine unul permanent.

detoxifiere

7. Băile calde. Pune o mână de ghimbir tocat în cada plină cu apă călduță. Odată ce te-ai scufundat, ghimbirul începe să-și facă efectul și începi să transpiri. Corpul tău începe să se relaxeze, dar în același timp toxinele sunt eliminate prin transpirație. Te vei simți excelent după o asemenea baie.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și