Bizar

6 sunete inexplicabile ale oceanului

Lumea oceanului este încă un mare mister pentru întreaga suflare omenească. Chiar dacă în ultimul secol mai multe descoperiri importante au fost efectuate în adâncurile apelor, anumite aspecte rămân inexplicabile. Printre acestea se află anumite sunete, care au fost înregistrate de-a lungul timpului și care nu au putut fi explicate nici până în prezent.

1. Sunetul „Bloop”

În 1997, două hidrofoare aflate pe coastele Americii de Sud au înregistrat un sunet dubios. Cercetătorii l-au numit „Bloop”. Sursa acestui sunet rămâne necunoscută, dar cu toate acestea există păreri că proveniența sa ar putea fi de origine biologică. Pentru ca această afirmație să devină plauzibilă este nevoie de un animal de zeci de ori mai mare decât o balenă care să scoată acest sunet.

2.Sunetul „Julia”

La 1 martie 1999 un sunet care seamănă cu un gângurit a fost înregistrat. Acesta este sunetul „Julia” despre care cercetătorii susțin că provine de la un mare aisberg antarctic care cade la fundul oceanului.

3. Sunetul „Upsweep”

loading...

Acest sunet se aseamănă cu sirena ambulanței sau urletul unei creaturi stranii. Sunetul ” Upsweep” era înregistrat sezonier din 1991, în principal în primăvară și toamnă. Sursa sunetului este, probabil, zona de activitate vulcanică subacvatică, dar oamenii de știință urmează să afle sursa lui.

4.Sunetul „Slow Down”

Sunetul a fost înregistrat la data de 19 mai 1997 și după cum o sugerează și numele, intensitatea să se reduce în cele șapte minute de înregistrare. Sunetul a fost înregistrat de doi senzori aflați la o distanță de peste 5000 km unul de celălalt și se presupune a fi unul creat de mişcarea gheții în apă.

5.Sunetul „Train”

Acest sunet este asemănător cu zgomotul roților de tren. Acesta a fost înregistrat în 1997, și cel mai probabil își are originea în vestul Mării Ross din Antarctica. Care este sursa? Probabil că gheața pentru că altă explicație logică nu se poate da.

6.Sunetul „Whistle”

Sunetul „Whistle” se aseamănă cu sunetul pe care îl produce apa atunci când fierbe într-un ibric. A fost înregistrat în iulie 1997, de un singur hidrofon, din care cauză este aproape imposibil să se precizeze sursa.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top