Descopera

6 pericolele care ar putea distruge societatea intr-o secunda

Apocalipsa sau sfârșitul lumii este un subiect foarte dezbătut în zilele noastre. Numeroase teorii sau scenarii au fost dezvoltate în ultima perioadă, încât o isterie la nivel global s-a produs. Bineînțeles că cele mai multe dintre aceste scenarii sunt pură ficțiune, dar cu toate acestea există posibilitatea ca într-o zi sfârșitul lumii să vină necondiționat.

Pentru a evalua fiecare teorie este nevoie de definirea unor constante. Acestea reprezintă probabilitatea ca un eveniment să se petreacă, la care se adaugă și condițiile principale provocare direct sau indirect de mâna omului.

Principalele aspecte negative cu care se confruntă omenirea în zilele noastre provin de la poluarea mediului înconjurător, dar și de la tehnologia care avansează cu pași repezi pe un drum nu tocmai corect. Aceste pericole sunt minuțios studiate de oamenii de știință din întreaga lume și pe baza constantelor se încearcă aflarea scenariului cel mai probabil.

Experții de la Universitatea din Cambridge au realizat o listă cu cele mai comune pericole care ar putea să pună în pericol existența omului pe Terra. Acest studiu are la bază nevoia de a calcula nivelul de rezistență al speciei, dar și condițiile de adaptare la o viață nouă, care ar putea să apară imediat după dezastru.

Dependența de tehnologie, cât și poluarea mediului înconjurător sunt cele două aspecte care transformă omul într-o ființă vulnerabilă. Pe lângă aceste aspecte, mai există și altele care ar putea aduce Apocalipsa într-o clipă.

Iată lista cu scenariile apocaliptice realizată de specialiștii de la Cambridge:

loading...

1.Tehnologie inteligentă

O rețea de calculatoare inteligente care ar putea redirecționa resursele pentru a-și atinge propriile scopuri. Atunci când tehnologia va putea lua decizii, viața omului pe Terra va fi pusă sub semnul întrebării.

2.Atacurile cibernetice

Energia electrică, sistemul bancar, traficul aerian, cât și multe alte domenii funcționează datorită calculatoarelor. Dacă s-ar declanşa simultan mai multe atacuri cibernetice întreaga societate ar fi distrusă și haosul s-ar instala rapid. După acest fenomen orice poate să urmeze.

3.Virusul din laborator

Prin diverse metode sau din diverse motive, dacă s-ar scăpa un virus letal din laborator, atunci în doar câteva ore sau poate zile nu ar mai exista viață pe Terra.

4.Dezastre naturale

Un cutremur major, un asteroid sau erupția unui vulcan sunt doar câteva dintre scenariile cele mai dramatice prin care omenirea ar putea să-și găsească sfârșitul.

apocalipsa 400x300 - 6 pericolele care ar putea distruge societatea intr-o secunda

5.Războiul

Apocalipsa nucleară este un fapt care s-ar putea produce în condițiile declanșării unui război mondial. În urma unui astfel de episod, Terra nu doar că ar rămâne fără viață, dar nu ar mai putea s-o găzduiască pentru milenii.

6.Pandemie

Un virus oarecare poate suferi anumite mutații și astfel devine letal pentru om. În aceste condiții, până se găsește un antidot, populația lumii poate fi decimată. Ce urmează după? Nimeni nu poate preciza cu exactitate.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top