The news is by your side.

6 maladii care nu pot fi explicate

0

Boala este o stare particulară a organismului condiționată de acțiunea nocivă a diverși factori determinanți din mediu și, caracterizată printr-un complex de modificări morfologice și funcționale ce tulbură regalarea și activitatea la diferite niveluri funcționale. Prin acestea se realizează limitarea capacităților de adaptare, respectiv reducerea capacității de muncă, printr-un proces ce afectează organismul în ansamblul unității sale biologice și sociale complexe.

Anumite maladii sunt pe deplin înțelese și tratamente specifice au fost dezvoltate de-a lungul timpului, dar există o multitudine de boli, unele extrem de rare, care nici până în ziua de astăzi nu pot fi explicate. Pentru a evidenția aceste aspecte, am alcătuit o listă cu cele mai bizare, dar și inexplicabile boli care se regăsesc mai mult sau mai puțin prin diverse locuri din lume.

Cornu Cutaneum

Este o boală misterioasă din cauza faptului că din motive necunoscute oamenilor încep să le crească coarne pe cap. S-au efectuat numeroase cercetări pentru a se determina ceea ce poate provoca producerea acestei boli, dar până în prezent nimeni nu poate spune care este adevăratul motiv. Tot ceea ce se poate face pentru tratarea acestei boli ciudate este tăierea cornului cu ajutorul laserului. Straniu sau nu, au existat cazuri când coarnele au crescut la loc după ce au fost tăiate.

Sindromul Huntington

Este o boală genetică care provoacă halucinații paranoia, anxietate, tulburări de vorbire și provoacă mișcarea incontrolabilă a mâinilor și picioarelor. Această boală apare până la vârsta de 35 de ani și transformă o persoană normală într-un care nu își mai poate controla deloc corpul.

Sindromul mirosului de pește

Un sindrom ciudat care conferă corpului un miros permanent și puternic de pește. Niciun produs cosmetic nu poate masca acest miros și se crede că dieta precară este cea care influențează apariția acestei boli. Așa că aveți grijă ceea ce mâncați pentru că într-o zi este posibil să mirosiți a pește.

Insomnia fatală

Insomnia reprezintă o tulburare a somnului care se manifestă prin reducerea duratei sau profunzimii lui. Poate fi provocată de boli febrile, cardiovasculare, crize abdominale dureroase, nevralgii, hipertensiune, nevroze, psihoze, encefalite, intoxicații, diabet, uremie, hipertiroidie, surmenaj fizic, intelectual sau moral, criză emotivă. Insomnia fatală se manifestă aproximativ la fel, doar că nu poate fi tratată și boala se sfârșește prin moarte.

Pica

O boală la fel de bizară ca și cele de mai sus, doar că provoacă o poftă absurdă de a mânca lucruri nefirești cum ar fi: pământ, ipsos, pietre, vopsea sau chiar materiale plastice.

pica 6 maladii care nu pot fi explicate

Sindromul morții subite

Acest sindrom este unul inexplicabil și cauzează moartea subită. Îi afectează în general pe tinerii din Laos, fiind perfect sănătoși, merg noaptea să se culce și din motive inexplicabile nu se mai trezesc niciodată. S-a încercat determinarea cauzei acestui sindrom, dar până în prezent nimeni nu își poate explica ceea ce se petrece în somnul acestor tineri.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și