5 orașe legendare pierdute care nu au fost găsite niciodată

5 orașe legendare pierdute care nu au fost găsite niciodată

Orașele misterioase din trecut au existat, cel puțin așa ne spun scrierile antice.Cu toate acestea, aceste orașe misterioase nu s-au descoperit niciodată fizic, ceea ce a creat o întreagă teorie a conspirației în jurul lor. Cine nu ar vrea să descopere Atlantida sau orice alt oraș antic dispărut?

În acest articol, vă prezentăm 5 orașe antice, dispărute și care nu au mai fost nici până în prezent descoperite.

Orașul pierdut Z

În aprilie 1925, când Percy Fawcett, un explorator britanic și arheolog, a fost pornit într-o aventură în jungla braziliană de unde nu se va întoarce niciodată. Fawcett a pornit să găsească un oraș pierdut, pe care la numit Z, undeva în Mato Grosso, Brazilia.

Fawcett nu sa mai întors niciodată din călătorie și nimic nu a fost auzit de el sau de tovarășii săi. Sursa pe care s-a clădit această poveste este Manuscrisul 512 găzduit la Biblioteca Națională din Rio de Janeiro.

Manuscrisul 512 a fost un document scris de un explorator portughez în 1753, în care el a descoperit un oraș cu ziduri groase în regiunea Mato Grosso. Nu a fost prima dată când Fawcett sa angajat într-o expediție pentru a găsi orașul pierdut Z, dar a fost ultima.

Shambala

Numită și Shangri-La, Shambala deține un loc important în tradițiile hinduse și tibetane budiste. Regatul se spune că este îm formă ca o floare de lotus cu opt petale închise și de o serie de munți de zăpadă. În centru se află palatul regelui Shambala, care conducea din orașul numit Kalapa. Shambala este adesea denumită Shangri-La în unele texte.

Loading...

Textele hinduse, cum ar fi Vishnu Purana (4.24), menționează că Shambala ca locul de naștere al lui Kalki, încarnarea finală a lui Vishnu, care va introduce o nouă epocă de aur (Satya Yuga).

Aztlan

Aztlan este o Atlantida americană, iar unii autori s-au aventurat și au spus că ar putea fi Atlantida pe care o căutăm.

Aztlan a fost orașul de temelie a aztecilor, loc din care s-a dezvoltat acest imperiu măreț. Potrivit diferitelor teorii, acest oraș pierdut se află undeva în America de Nord, unde unii autori susțin că Aztlan a existat în Utah modern. Aztlan, al cărui nume înseamnăpământul spre nord” saulocul albului”, nu a fost găsit niciodată.

Orașul pierdut din El Dorado

El Dorado este una dintre cele mai cunoscute orașe antice în ziua de astăzi. Mitul lui El Dorado a fost asociat cu un conducător care deținea foarte mult aur.  În 1541, Francisco de Orellana a fost primul european, care sa aventurat în căutarea orașului El Dorado.

Nimeni nu a găsit orașul legendar până în prezent. La fel ca Atlantis și Aztlan, mulți cred că nu este altceva decât un mit.

atlantida

Camelot

Camelot este numele cetății și regatului legendarului rege Arthur, de unde a pornit în multe bătăliile care i-au marcat viața. Camelot rămâne un mister și nimeni nu știe unde a existat cu adevărat. Cu toate acestea, mulți sunt cei care încă mai caută legendarul castel.

loading...

Related posts