Medicina alternativa

5 motive pentru care trebuie sa consumi apa de dimineata

Apa este un lichid inodor, insipid și incolor, de cele mai multe ori, sau ușor albăstrui sau chiar verzui în straturi groase. Apa este o substanță absolut indispensabilă vieții, indiferent de forma acesteia, fiind unul dintre cei mai universali solvenți. Conform standardului din România, pentru ca apa să fie potabilă sestonul nu trebuie să depășească 1ml/m³.

Pe măsura creșterii populației umane, de-a lungul timpului, și a folosirii intensive și extensive a resurselor de apă susceptibile de a furniza apă potabilă, problema apei utilizabile a devenit o problemă vitală a omenirii.

Consumul de apă este benefic sănătății și pe lângă aportul de minerale zilnice recomandate, apă mai aduce o serie de beneficii mai puțin cunoscute. Potrivit specialiştilor, consumul zilnic de apă trebuie aproximat în funcţie de greutatea corporală, gradul de activitate şi vârsta, dar şi în funcţie de dietă adoptat şi de nivelul de stres. Astfel, apa este elementul care menține o sănătate de fier, dar și ajută organismul la o mai bună funcționare.

În cele mai multe cazuri, consumul de apă este recomandat dimineața, pe stomacul gol, pentru ca organismul să poată să-și îndeplinească cât mai bine funcțiile. Iată cele 5 mai importante motive pentru care trebuie să beți apă chiar de dimineață:

1. Apa consumată pe stomacul gol ajută șa curățenia colonului, ducând astfel la o mai bună curățire a acestuia încă de la primele ore ale zilei.

2. Consumul de apă de dimineață ajută la accelerarea producerii de noi celule sanguine și musculare.

loading...

3. Ajută la pierderea greutății. Medicii susțin că un consum de doar 400 ml de apă pe stomacul gol, accelerează metabolismul cu circa 24%, ceea ce înseamnă o pierdere rapidă a greutății.

apa - 5 motive pentru care trebuie sa consumi apa de dimineata

4. Pielea va fi mai strălucitoare și toxinele din sânge sunt eliminate mult mai rapid.

5. Consumul apei de dimineață reglează sistemul limfatic. Ganglionii limfatici sunt cei care ajută la echilibrarea nivelului lichidelor din organism și care ajută la luptă împotriva infecțiilor.

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top