Descopera

5 motive pentru care placenta este un organ incredibil

Placenta este un organ musculos și spongios care se formează în perioada de sarcină și este principalul loc în care se poate dezvolta viața pentru că face legătura între mamă și embrion.

Depresia postpartum

Specialiștii au descoperit recent un hormon secretat de placentă. Aceasta are legătură de ceea ce specialiștii numesc depresia postpartum, adică ceea ce se petrece imediat după ce o femeie a născut.

Acest hormon nu produce acest tip de depresie, dar poate fi un bun indicator al faptului dacă femeia, după naștere, va intra în depresia postpartum sau nu.

Cum începe travaliul?

Specialiștii cred că genele din placentă prevestesc momentul în care va începe travaliul. În momentul în care hormonul CHR este prezent în placentă, aceasta eliberează un alt hormon care are rolul de a produce mai mult CHR. Această descoperire a fost publicată în Science Signaling și susține că placenta este cea care joacă rolul ceasului biologic pentru că în funcție de ea se declanșează travaliul.

Definește cea mai mare parte a arborelui genealogic mamifer

Cele mai multe dintre mamiferele de pe Terra sunt placentare. Acestea sunt peste 5100 la număr și oamenii de știință ne spun că toate se trag dintr-un strămoș comun, care a apărut imediat după dispariția dinozaurilor.

Membrana amniotică

Sacul amniotic este sacul în care fătul creşte şi se dezvolta la amniote (un tip de vertebrate), fiind cunoscut şi drept „membrane” datorită compoziţiei sale. Este dur, dar subţire şi căptuşit cu o pereche de membrane care susţin un embrion în dezvoltare (şi ulterior un fetus) până aproape de momentul naşterii. Oamenii de știință susțin că aceasta poate fi folosită pentru a vindeca rănile.

loading...

Placentofagie

o PLACENTA 570 - 5 motive pentru care placenta este un organ incredibil

Placentofagie este libertatea de a mânca placenta după naștere. La prima vedere pare un obicei scârbos, dar există nenumărate femei care fac acest lucru. De ce? Este un gest pur animalic, pentru că femeile sunt singurele mamifere care nu își mâncau placentă. Acum lucrurile s-au schimbat și există numeroase femei care au pus în aplicare această practică ciudată.

Articol tradus din livescience.com

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top