The news is by your side.

5 lucruri utilizate in fiecare zi care sunt radioactive

0

Fiecare dintre noi este familiarizat cu diverse dispozitive care emit radiații care sunt nocive atât pentru oameni, cât și pentru mediul înconjurător. Cel mai mare dezastru ecologic pe care l-a suferit omenirea în istoria să se datorează radioactivității și s-a petrecut la Cernobîl, când un accident nuclear de proporții a emis radiații care nu vor dispărea nici după sute de ani. Aceste lucruri, despre radioactivitate sunt la îndemâna oricui, dar există o sumedenie de alte aspecte ale vieții unde radioactivitatea face legea li noi le ignorăm cu desăvârșire.

1. Alunele braziliene

Aceste fructe sunt radioactive și sunt periculoase pentru sănătate. Studiile au arătat că după ingestia acestor fructe, fecalele conțin un grad ridicat de radioactivitate. Motivul pentru care aceste fructe de pădure sunt radioactive este unul simplu, se datorează rădăcinilor extrem de adânci ale copacului, care extrag din pământ radiu Acesta provoacă radiațiile nocive organismului uman.

2. Gara din New York

Gara principală din New York este locul public care emite cele mai multe radiații din lume. Acest aspect se datorează faptului că pereții clădirii au fost construiți din granit, iar această rocă este cunoscută pentru capacitatea sa de a stoca radiațiile naturale. Este dovedit că radiațiile din gara din New York se apropie radiațiilor întâlnite într-o centrală nucleară.

3. Semnele de pe uși

Cele mai comune semne luminoase, instalate deasupra ușilor, indică fie intrarea sau ieșirea în caz de urgență.Trebuie să știți că aceste semne luminoase nu sunt conectate la nicio sursă de curent, dar cu toate acestea luminează. Acest proces se datorează unui izotop radioactiv al hidrogenului. În acest fel, și aceste semne luminoase de e uși devin extrem de radioactive.

radioactiv 5 lucruri utilizate in fiecare zi care sunt radioactive

4. Bananele

Chiar dacă banană este un fruct complet, care asigură aportul de vitamine și minerale de care un om are atât de mare nevoie, banană este precum un burete care absoarbe radiațiile solare. Astfel, banana devine un element radioactiv. Cu toate acestea, este nevoie de a consuma circa 5 milioane de banane pentru că efectele radioactivității să își facă simțită prezența.

5. Țigările

Se cunoaște faptul că țigările sunt cele mai nocive produse care se găsesc pe piața liberă. Cu toate acestea, ultimele cercetări vin să întărească această idee și demonstrează că plantele de tutun, înainte să fie culese, conțin un element radioactiv letal, poloniu 210. Trebuie doar să ne amintim de întâmplarea lui Alexandr Litvinenko, care a fost infestat cu poloniu 210 și în doar câteva zile și-a găsit sfârșitul.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și