Descopera

5 lucruri misterioase despre Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc este simbolul Chinei. A fost ridicat cu scopul apărării granițelor imperiului chinez împotriva popoarelor invadatoare din nord și se întinde pe mii de kilometri. Este considerat cea mai lungă construcție realizată în toate timpurile pe Terra.

Marele Zid Chinezesc are o istorie fascinantă și ascunde numeroase secrete sau lucruri mai puțin cunoscute. Acestea sporesc misterul din jurul său și îl fac atât de popular în rândul turiștilor.

Iată 5 secrete ale Marelui Zid Chinezesc

1. Cel mai mare cimitir

Chiar dacă pare greu de crezut, Marele Zid Chinezesc este cel mai mare cimitir din lume. Se preconizează că inițial s-au folosit soldații chinezi pentru a începe construcția. Apoi au fost aduși sclavi și numeroși muncitori. Sute de mii de oameni și-au pierdut viața în timpul construcției celui mai lung zid de pe Terra, care măsoară 21.196,18 km, și ciudat este faptul că au fost înmormântați chiar în zid. Astfel, Marele Zid Chinezesc este cel mai mare cimitir din lume.

2. S-a folosit mortar din orez

Un alt fapt straniu este că pietrele imense din zid au fost zidite cu un mortar special realizat din orez. Mortarul folosit era produs din piatră de calcar arsă amestecat cu amidonul din orez. La construcția interioară a zidului se folosea un amestec de argilă nisip și piatră cioplită.

3. Marele Zid nu este vizibil nici măcar de pe orbită

În anul 1754, anticarul britanic William Stukeley a menționat într-o scrisoare faptul că „Zidul lui Hadrian e întrecut doar de Marele Zid Chinezesc, putând fi văzut de pe lună”. În 1895, Henry Norman, jurnalist englez, a citat același lucru într-un articol de ziar.[3] După anii 50′ mitul a început să se răspândească, deși el a fost demontat de toate misiunile spațiale ce au ajuns pe Lună, echipajele spunând că Marele Zid nu este vizibil nici măcar de pe orbită.

loading...

4. Chinezii îl dezmembrează pentru a-și construi case

Marele Zid Chinezesc ar fi arătat probabil mult mai bine dacă n-ar fi existat Revoluția Culturală a lui Mao, din anii ’70. În acea perioadă, autoritățile îi încurajau pe cetățeni să trateze zidul ca pe o sursă de materiale de construcții.

Mulți chinezi au urmat îndemnul liderului comunist și au desprins cărămizi din Marele Zid Chinezesc, pentru a-și construi locuințe.

5. Punct turistic

Marele Zid Chinezesc Turisti - 5 lucruri misterioase despre Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc este probabil cel mai atractiv punct turistic din China. De exemplu, secțiunea Badaling se află extrem de aproape de Beijing și aceasta nu este niciodată goală. Întotdeauna există pe ea zeci de mii de turiști.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top