Descopera

5 ingrediente inspaimantatoare din alimente pe care le consumam cu regularitate

Alimentele pe car ele cumpărăm în fiecare au fost transformate în adevărate bombe pentru organism. Citirea etichetei a devenit un obicei obligatoriu pentru ca sănătatea să nu fie pusă în pericol. Chiar și așa, uneori, în spatele unei denumiri banale se află o sumedenie de ingrediente naturale sau procesate chimic care nu doar că ne pun sănătatea în pericol, dar și ridică mari semne de întrebare despre calitatea unui produs alimentar. Pentru a înțelege mai bine cum funcționează industria alimentară am alcătuit o listă ale celor mai comune ingrediente pe care le consumăm și ceea ce se ascunde cu adevărat în spatele lor.

Aroma de zmeură extrasă din glandele anale ale castorilor

Tuturor ne place aroma de zmeură, dar pentru că ea nu poate fi extrasă în mod natural atunci s-a apelat la un mic truc. Pentru a o prepara este nevoie de castoreum, un ingredient care se extrage doar din glandele anale ale unei specii de castor. Castoreum este folosită în industria parfumurilor, dar mai nou și în cea alimentară, pentru că substanța are o aromă puternică și chiar dezagreabilă. Odată procesată se transformă într-una plăcută de zmeură. Castorul elimină această substanţă prin urină pentru marcarea teritoriului.

Este atât de dezagreabilă încât nici ceilalți castori nu o pot suporta. Toate produsele care conțin aroma de zmeură artificială, precum înghețata, jeleurile, iaurtul, ceaiurile, bomboanele, conțin castoreum. Romanii credeau că fumul produs din arderea castoreumului poate induce avortul spontan.

Estrogenul din lapte poate provoca cancerul

Timp de 300 de zile pe an, milioane de vaci sunt mulse în întreaga lume, chiar și atunci când acestea sunt gestante. Studiile demonstrează că atunci când o vacă este gestantă elimină o cantitate impresionată de estrogen. Această substanță ajunge în lapte și astfel este introdusă în organism. Estrogenul este dăunător organismului uman și specialiștii susțin că este de circa 10.000 de ori mai nociv decât orice compus regăsit în orice tip de pesticid. Astfel, estrogenul odată ajuns în corpul uman este responsabil cu declanșarea diverselor forme de cancer. Data viitoare când bei un pahar cu lapte să nu uiți că este posibil să fi ingerat o cantitate considerabilă de estrogen.

loading...

Nuggets de pui

Oricine a gustat măcar o dată în viață celebrele bucăți de pui numite „nuggets”. Impresionant este faptul că acest produs alimentar conține o substanță ( butylhydroquinone tertiar) care este extras din gazul butan. Doar un gram din această substanță poate produce delir, sufocare, greață sau vărsături. Ingerarea a cinci grame din aceeași substanță poate produce moartea.

chicken nuggets - 5 ingrediente inspaimantatoare din alimente pe care le consumam cu regularitate

Antigelul de la mașina în stomac

Antigelul este folosit la mașini pentru a preveni înghețarea apei sau este folosit pentru răcirea radiatoarelor. Acest produs este extrem de periculos pentru sănătate și odată introdus în organism provoacă chiar moartea. Acest produs este folosit și în alimentație, în special la producerea înghețatei. Atunci când facem înghețată acasă ea devine foarte tare și comercianții pentru a împiedica acest fapt folosesc antigel.

Vanilina, un produs din deșeurile din lemn

Cei mai mulți își imaginează ca vanilia sau vanilina este unul și același lucru. Aroma de vanilina este o sinteză obținuta chimic din partea unor fracțiuni de petrol sau reziduuri de celuloză (mai precis, de la lignina conținuta în apa reziduală de la fabricile de hârtie), în timp ce vanilia este o orhidee de origine mexicană. Ciudat este faptul că aroma de vanilie conține cantități extrem de mari de vanilină și atunci când mâncăm orice produs alimentar care conține vanilie, introducem în organism și extrasul de petrol. Vanilina este recunoscută pentru declanșarea migrenelor.

loading...
Click to comment

Lasă un răspuns

To Top