5 explicatii care confirma ca traim intr-un multiunivers infinit

Universul în care trăim nu este singurul de acest gen, de fapt, există un infinit de multiuniversuri din care face parte şi al nostru. Această teorie a fost constant contestată până în clipa în care mai multe explicații au fost oferite de știință. Acestea noi teorii au schimbat întreaga perspectivă asupra spațiului, care tinde spre infinit, în care trăim. Iată cele mai importante cinci teorii care explică faptul că trăim într-un multiunivers infinit:

1. Oamenii de știință nu sunt siguri ce formează timpul și spațiul, dar pot confirma că acesta se bazează pe un model plat care tinde spre infinit. Din moment ce raportul timp-spațiu este infinit atunci acesta trebuie să se repete și se datorează modelului după care sunt aranjate particulele, cu toate că numărul lor este limitat. Dimensiunea Universului nostru este greu de imaginat, dar s-a descoperit că lumina a parcurs o distanță de 13,7 miliarde de ani din momentul în care Bing Bang-ul s-a produs și până în zilele noastre. Dacă înmulțim acest timp cu viteza luminii atunci o să obținem mărimea Universului, care vă asigurăm că este una greu de imaginat.

Big-Bang

2. În lumea științei circulă teoria inflației haotice. Conform acestei teorii, Universul a început să se extindă cu o viteză impresionantă imediat după marea explozie, aceasta scăzând odată cu trecerea timpului. Teoria inflației haotice a fost propusă pentru prima dată de un om de știință rus, Alexandru Videnkinym. În teoria inflaţiei haotice, acest concept merge chiar mai departe: o evoluţie nesfârşită a bulelor inflaţioniste, fiecare dintre ele devenind un univers şi fiecare dintre ele dând naştere şi mai multor bule inflaţioniste într-un multivers nemăsurat. Un univers este precum o bulă dintr-o sticlă de şampanie, iar în sticlă se regăsește un număr infinit de bule. Vă puteți imagina aşa ceva? Fiecare alt univers are ale legi ale fizicii, care ar putea să ne pară greu de înțeles.

3. O altă idee născută din lumea stringurilor este cea a universurilor paralele. Această teorie are la bază existența mai multor dimensiuni decât ne putem imagina. Să ne aducem aminte că noi trăim în cele trei dimensiuni spațiale și într-una temporală. Conform acestei teorii, universurile paralele sunt independente unul fața de celălalt şi evoluează în mod diferit.

multiunivers

4.Teoreticienii au încercat să determine dacă matematica este un concept care poate să definească Universul.Structură matematică este cea care se poate descrie independent de cunoștințele și conceptele noastre”, susținea Max Tegmark , profesor la Massachusetts Institute of Technology. Undeva mai poate exista un univers similar cu al nostru în care de exemplu să nu mai existe oameni.

Loading...

5.Teoria mecanicii cuantice, care se bazează pe conceptele particulelor subatomice sugerează un alt mode de formare al universurile multiple. De exemplu un univers este precum un drum și dintr-o dată se produce o intersecţie, din nu se știe care motive, și astfel se formează două universuri paralele. Aceasta este explicația în termeni simpli ai teoriei mecanicii cuantice despre formarea universurilor multiple.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...