Conspiratii

5 dintre cele mai mari conspirații din lume

NU EXISTĂ ÎNCĂLZIRE GLOBALĂ! TOTUL ESTE O AFACERE MONDIALĂ

Conspiraționiștii susţin că aşa-zisa schimbare climatică este o fraudă perpetuată pentru scopuri financiare şi ideologice. Întreaga isterie în masă provocată de iminenta încălzire globală ar fi de fapt o făcătură inventată de către obscurul grup de interese Bilderberg (130 de potenţi financiari şi persoane cu largă influenţă, de la bancheri la politicieni) care se foloseşte de încălzirea globală pentru a impune, în secret, o guvernare mondială.

Unul dintre cei mai înverşunaţi susţinători ai acestei teorii este chiar un climatolog, William M. Gray. Acesta afirma că alături de terorism, încălzirea globală este inamicul public numărul 1 de care avea nevoie sistemul internaţional de putere după sfârşitul Războiului Rece, pentru a facilita marilor lideri impunerea unei cauze politice cu un larg succes la public, prin care să se ia abuziv măsuri politice, economice şi sociale ce ar fi “absolut necesare” pentru a împiedica schimbarea climatică – adică pentru că jucătorii din umbră să-şi realizeze interesele. În urma obsesiei mondiale vizavi de încălzirea globală, ar avea de câştigat politicienii, oamenii de ştiinţă, oamenii de afaceri, diverse structuri din ONU, mişcările ecologice, plus numeroase organizaţii secrete, precum Grupul Bilderberg şi Clubul de la Roma.

SIDA, EBOLA ŞI S.A.R.S AU FOST INVENTATE ÎN LABORATOR

În ultimii 20 de ani, una dintre temele predilecte ale romanelor şi filmelor de groază este virusul scăpat de sub control, experimentul bacteriologic şi virusologic secret care ar penetra măsurile de securitate, s-ar răspândi instant în întreaga lume şi ar provoca apocalipsa. Puţini ştiu însă că asemenea subiecte de ficţiune au apărut tocmai în urma ipotezelor unor (pseudo)oameni de ştiinţă care sunt convinşi de veridicitatea lor, publicând, spre sfârşitul anilor ’80 din secolul XX, o largă serie de lucrări mai mult sau mai puţin documentate în care afirmau că virusurile HIV, Ebola şi SARS sunt de fapt nişte superarme bacteriologice care au fost create în secret de către Guvernul american.

Mai mult de atât, răspândirea SIDA în Africa, în rândul homosexualilor şi al prostituatelor nu ar fi decât etape ale unui monstruos genocid în masă orchestrat de către elemente puritane şi xenofobe din administraţia SUA, iar gripă aviară de acum 2 ani – un test la scară mondială şi un avertisment la adresa Chinei. Conspiraţioniştii care promovează această teorie, mai susţin că încă de la bun început există antivirus pentru toate cele trei calamităţi bacteriologice, însă acesta este ţinut secret, în vreme ce diversele cercetări independente care urmăresc (re)descoperirea remediilor sunt înfrânate, împiedicate sau, în cele din urmă, eradicate de către cei care au lansat virusurile în lume.

GUVERNELE ASCUND ADEVĂRUL: EXTRATEREŞTRII EXISTĂ!

Totul a început în noaptea zilei de 24 februarie 1942, când numeroşi martori oculari afirmă că au văzut mai multe obiecte zburătoare neidentificate pe cerul Los Angeles-ului, OZN-uri asupra cărora artileria antiaeriană americană ar fi deschis focul. Precum în cazul asasinării lui Kennedy, oficialii americani nu au dat o explicaţie satisfăcătoare opiniei publice – trebuie avut în vedere că numărul californienilor care pretind că au văzut OZN-urile se ridică la câteva mii, dar şi faptul că trecuseră nici 3 luni de când America intrase în cel de-al doilea Război Mondial, după atacul de la Pearl Harbor, iar americanii intraseră în fibrilaţia psihologică a războiului. 5 ani mai târziu, pe 7 iulie 1947 avea loc celebrul incident Roswell – atunci, armata americană ar fi recuperat epava unui OZN care s-ar fi prăbuşit lângă orăşelul Roswell din New Mexico.

Şi în acest caz, un număr impresionant de persoane – peste 100 – afirma că ar fi văzut fie OZN-ul, fie epava acestuia. Mai mult de atât, conspiraţioniştii speculează că americanii ar fi recuperat cadavrul unui extraterestru (sau chiar un extraterestru în viaţă). Explicaţia oficială – cum că s-ar fi prăbuşit un balon meteorologic – nu a mulţumit, din nou, pe nimeni. De atunci, numărul celor care afirmă că au văzut OZN-uri a explodat, iureşul dezvăluirilor, controverselor şi cercetărilor ştiinţifice şi pseudoştiinţifice devenind un fenomen în masă, la scară planetară. Psihologi afirma chiar că în cazul ufologiei avem de-a face cu o primă şi adevărata mitologie modernă, inventată în secolul XX.

loading...

LUMEA ESTE CONDUSĂ DE CONJURAŢII SECRETE: MASONI, ILLUMINATI, SKULL&BONES

O organizaţie secretă cu origini obscure, care se pierd în negura istoriei (studiindu-i o parte a simbolisticii, unii cercetători sugerează că ar fi o recrudescenţă a medievalului Ordinul al Cavalerilor Templieri; alţii merg mai departe şi afirma că Motorul Prim al organizaţiei s-ar situa undeva în Egiptul Antic), Masoneria a răsărit spre sfârşitul secolului XVI, începutul secolului XVII. De atunci, organizaţia s-a menţinut într-un discutabil anonimat şi s-a implicat din ce în ce mai activ în viaţa publică. Se pare că, încă din secolul XVIII, în ceea ce priveşte ordinea mondială, scopul secret al Masoneriei este crearea unei societăţi bazată pe idealurile libertăţii, egalităţii, fraternităţii, separării Bisericii de Stat şi al toleranţei religioase. În acest sens, masonii au luat parte activ la numeroasele revoluţii din secolele XVIII şi XIX , care au zguduit lumea din rădăcini şi au făcut trecerea ireversibilă de la societăţile organizate medievale la cele moderne.

Numărul lor a crescut constant – conform ultimelor estimări, în prezent, în lume sunt în jur de 5 milioane de masoni – iar Masoneria a strâns în interiorul ei elite politice, religioase şi artistice, astfel încât, dacă o privim din perspectiva sociologiei politice şi o identificăm cu un enorm şi planetar grup de interese, supoziţia conspirationistilor cum că masonii ar conduce lumea (sau, mai degrabă, o parte a ei) capăta iz de adevăr. Illuminati ar fi (în unele dintre ipoteze) crema elitei masonice, iar scopul acestora este mult mai obscur; în vreme ce Skull&Bones este o societate secretă, o frăţie din cadrul prestigioasei universităţi americane Yale, pepiniera studenţească a Marilor Loje americane. Interesant este că, pe parcursul secolului XX, în Statele Unite, într-o proporţie covârşitoare, aproape toate elitele din politică, administraţie şi finanţe – de la preşedinţi, la secretari de stat şi directori de servicii secrete sau bănci – au studiat la Yale şi, evident, au făcut parte din Skull&Bones.

SIONISMUL – LUMEA ESTE CONTROLATĂ DE EVREI

Ocupa prima poziţie a acestui top pentru că este cea mai veche şi mai amplă teorie a conspiraţiei, strâns legată de numeroasele ideologii xenofobe şi politici rasiste care au bântuit istoria şi fiind reinventata, practic, din antichitate şi până în epoca modernă, în fiecare secol în care au apărut mişcări antisemite. În secolul XX, teoria a fost propulsată de un controversat document, Protocoalele Înţelepţilor Sionului, din care rezultă că evreii dimpreună cu masonii conspiră pentru a acapara puterea mondială şi a controla lumea. Textul are forma unor instrucţiuni de manual prin care noii membri acceptaţi în rândul Înţelepţilor sunt iniţiaţi în politica de cucerire a lumii prin controlul mass-media şi a finanţelor şi prin înlocuirea ordinii sociale tradiţionale cu una bazată pe manipularea în masă.

teorii ale conspiratiei - 5 dintre cele mai mari conspirații din lume

Într-o proporţie covârşitoare, majoritatea istoricilor şi cercetătorilor care au studiat lucrarea în profunzime au dovedit că aceasta este pe alocuri un plagiat după cartea satirica Dialoguri în Iad între Machiavelli şi Montesquieu (scrisă, în 1864, de francezul Maurice Joly) şi un fals fabricat cândva între 1895 şi 1902 de către ziaristul rus Matvei Golovinski, la ordinul lui Piotr Rachkovski, şeful diviziei de la Paris a poliţiei secrete ruseşti, Okhrana. În ciuda acestor evidente, Protocoalele… au fost des folosite în mod propagandistic pentru a alimenta mişcările antisemite – mulţi analişti considerând ironic că tocmai propagarea lor este o conspiraţie în sine.

loading...
To Top