5 artefacte care demonstrează că istoria omenirii este o enigmă

Istoria omenirii este una vastă, ascunsă de cele mai multe ori și interzisă pentru omul modern. Pentru a înțelege aceste aspecte cât mai bine, există o serie de artefacte, care conform istoriei actuale, nu ar trebui să existe. 

1.Sferele de piatră din Costa Rica

În Costa Rica există numeroase sfere misterioase. Ele sunt sculptate atingându-se perfecțiunea și atunci când oamenii de știință au încercat să le determine originea, s-au confruntat cu un mare semn de întrebare. Cine ar fi putut să sculpteze asemenea sfere cu mii de ani în urmă și cu ce scop?

Sferele au fost descoperite în 1930 de niște muncitori, care aveau misiunea de a curăța o bucată din junglă. Ele sunt de diferite dimensiuni și nu au nicio inscripție pe ele. Din curiozitate, mai multe astfel de sfere au fost sparte și ciudat este faptul că ele nu conțin în interior decât piatră.

sfere-de-piatră-costa-rica-2

Teoriile din prezent spun că ar putea fi vorba de o reprezentare a corpurilor cerești observate de o cultură antică, sau de simple obiecte de delimitare între teritoriile unor triburi diferite.

2.Capul de la Tecaxic

Un alt artefact misterios și inexplicabil este Capul de la Tecaxic. Acesta este similar ca aspect cu artefactele romane, doar că a fost descoperit în Valea Toluca, la 65 de kilometri nord-vest de Mexico City, din Mexic. Nu se poate determina originea sa reală, însă există mai multe teorii care încearcă să explice existența sa pe teritoriul sud american.

Capul-de-la-Tecaxic-Calixtlahuaca

Se ia în calcul ideea de traversare a oceanului de către romani, dar și cea a aducerii în spațiul mexican a acestui cap de către o navă ajunsă mult mai târziu. Este posibil să fie vorba chiar de un contact pre-columbian norvegian, având în vedere că acest cap poartă o cască asemănătoare cu cele nordice.

Loading...

3.Ciocanul din Londra

Acest artefact pare desprins dintr-o poveste ireală. Roca din care face parte are o vechime de cel puțin 400 de milioane de ani. Acest fapt este de-a dreptul incredibil și inexplicabil pentru că ciocanul s-a mulat pe rocă atunci când ea a fost moale, adică în urmă cu 400 de milioane de ani. Și întrebarea este, cine locuia în acele vremuri pe Terra și era capabil să confecționeze astfel de ustensile?

Ciocanul-londonez

Acesta este compus îndeosebi din fier, dar și din sulf și clor. Cel mai interesant aspect este că de când a fost descoperit și până în prezent ciocanul nu a oxidat.

4.Moneda din Maine

Moneda din Maine, sau moneda Goddard, este unul dintre misterioasele artefacte istorice care nu au o explicație completă. Moneda este de origine norvegiană, datând din perioada regelui Olaf Kyrre (ce a domnit între 1067 și 1093), dar a fost găsită în statul american Maine.

Moneda-Maine-Penny

Nu se știe cum a ajuns moneda norvegiană tocmai în America, dar este o dovadă că au existat traversări pre-columbiene ale Atlanticului și că anumite civilizații știau de existența acestui continent. Zona în care a fost găsită moneda a fost bogată în artefacte, aproximativ 20.000 de fiind găsite aici. Cu toate acestea, toate, în afară de monedă, erau de origine indiană.

5.Mecanismul Antikythera

Mecanismul Antikythera este unul dintre cele mai vechi mecanisme de calcul, fiind, cel mai probabil, primul calculator analog din istoria omenirii, având un design extrem de complex. După câteva decenii de cercetării, istoricii au determinat că mecanismul era folosit pentru a arăta poziția Soarelui și a Lunii, dar și mișcările planetelor pe cer. De asemenea, mecanismul putea prezice eclipsele solare și de lună.

mecanismul-antikythera

Cu toate acestea, există multe controverse cu privire la posibilitatea unei civilizații antice de a crea un dispozitiv atât de complex în perioada în care acesta ar fi fost dezvoltat. Unii experți sunt de părere că mecanismul ce are la bază mai multe roți dințate de bronz, a influențat alte dispozitive asemănătoare din următorul mileniu. 

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și