Vă prezentăm șase cazuri ale unor oameni despre care se spune că au făcut pact cu forțele malefice. În schimbul acestui pact au primit bani, faimă, talent.

Urbain Grandier (1590-1634)

A fost condamnat la moarte fiind acuzat că a făcut pact cu diavolul și pentru acte de vrăjitorie. Grandier a fost preot și a fost considerat un veritabil Rasputin al Franței. Cu tot statutul pe care îl avea, a fost implicat în numeroase scandaluri și aventuri amoroase.

Scandalul a început în anul 1632, atunci când, maica superioară a unei mănăstiri l-a acuzat că a trimis diavolul pentru a abuza sexual de ea. Acestui demers s-au alăturat și alte măicuţe, susținând același lucru.

Acasă la Grandier a fost descoperit un document scris în limba latină cu sânge. Documentul a fost scris invers, de la sfârșit către început. Documentul este expus la Biblioteca Națională a Franței. Grandier a fost ars pe rug.

Johann Georg Faust (1480-1540)

Faust s-a născut în Germania, unde studiază teologia. Este remarcat prin abilitățile sale de medic, alchimist, filosof, astrolog, magician, realizator de horoscoape.

Loading...

Din cauza faptului că ducea o viață tenebroasă, îl adula pe diavol, este exclus din biserică și din mediile universitare. Doi dintre prietenii săi aveau să declare că Faust făcuse pact cu diavolul chiar în prezența lor.

În timpul unui experiment de alchimie, încerca să transforme metalele simple în aur, a murit ca urmare a unei explozii. Trupul său a fost sfârtecat, semn că diavolul își luase răsplata, este textul dintr-un document al vremii.

Pustnicul Herman (secolul al XIII-lea)

El este autorul celebrei Biblii a Diavolului. Textele vremii scriu despre un mare păcat pe care călugărul Herman l-ar fi făcut, în timp ce se afla la mănăstirea benedictină Podlazice, Cehia.

Șocați de fapta sa, confrații săi decid să fie zidit de viu. El a implorat clemență și a spus că va scrie o carte într-o singură noapte care să cuprindă toate învățăturile lumii.

În acea noapte, el a făcut pact cu diavolul în schimbul sufletului său și ar fi reușit să scrie Codex Gigas, Biblia Diavolului, care l-ar fi salvat de la moarte. Cartea are o greutate de 75 de kilograme și o lungime de aproape un metru. Codexul a necesitat pielea tăbăcită a 160 de măgari pentru a fi realizat în întregime.

Biblia prezintă imagini demonice și un uriaș portret al diavolului. Grafologii susțin că a fost un singur autor al scrierii, dat fiind faptul că nu există nici cea mai mică schimbare a scrierii.

Un alt mister care înconjoară Codexul este lipsa a șapte pagini din cele 320, despre care se spune că conțineau texte care ar fi putut compromite biserica benedictină. Biblia Diavolului și-a câștigat o reputație de pază rea aducând tragedii posesorilor săi.

pact cu diavolul

Niccolo Paganini (1782-1840)

Înainte să se nască, mama lui a avut un vis premonitoriu, în care fiul său urma să ajungă un mare violonist. La vârsta de 13 ani, Paganini era un virtuoz al vioarei. La vârsta de 23 de ani, avea un succes nebun, iar foarte mulți susțineau că la mijloc este mâna diavolului.

Curios este faptul că el nu a dezmințit niciodată acest zvon. La vârsta de 40 de ani, murea de sifilis. Oamenii au fost convinși că acesta este prețul pactului cu diavolul.

loading...