4 locuri misterioase și inexplicabile din Europa! Unul se află în România

Europa este supranumit bătrânul continent și ascunde numeroase mistere. Cele mai multe dintre ele prezintă un interes sporit, atât din partea arheologilor, cât și din partea turiștilor sau pasionaților de mistere. Europa misterioasă este un subiect vast, despre care s-ar putea scris și un roman, dar cu toate acestea am ales să vă prezentăm o serie limitată de locuri sau fenomene misterioase.

Stonehenge

Stonehenge este unul dintre cele mai cunoscute monumente neolitice, aflat în Anglia. De-a lungul timpului, numeroși specialiști au realizat studii, prin care au încercat să descopere lucruri noi despre ascet monument. Nu se poate preciza cu exactitate cine a construit Stonehenge, motiv pentru care s-au născut o sumedenie de legende în jurul acestui subiect.

Stonehenge

Una dintre cele mai interesant spune că celebrul vrăjitor Merlin a apelat la serviciile unui uriaș, care a cărat pietrele tocmai din Irlanda. Probabil că din acest motiv, Stonehenge mai este cunoscut și sub numele de Dansul Uriașilor.

De partea cealaltă, arheologii susțin că Stonehenge a fost ridicat de preoții druizi. Nu se poate spune cu exactitate cum au cărat și ridicat pietrele extrem de grele, dar se pare că aceștia au folosit Stonehenge drept un altar. Aici ei realizau numeroase incantații și comunicau cu divinitatea.

Monstrul din Loch Ness

Lacul Loch Ness se află la circa 150 de kilometri de Glasgow. Lacul este considerată cea mai mare acumulare de apă dulce din Marea Britanie, dar mai este cunoscut pentru povestea controversată a monstrului. Povestea acestui monstru nu este una modernă, menită să atragă turiștii, așa cum s-ar putea crede.

Russia-Loch-Ness

Ea a apărut în anul 565 e.n, când textele antice descriau un monstru, cu cap de cal, care se putea vedea în acest lac. Abia în 1933, a apărut pentru prima dată un articol cu privire la monstrul din Loch Ness. Atunci s-a spus că un șarpe uriaș, de câțiva zeci de metri lungime, a fost văzut în lac. Acest articol a coincis și cu moartea unui pescar. Oamenii au atribuit evenimentul monstrului din lac.

Loading...

Cu toate acestea, nu există nicio confirmare oficială a existenței acestui monstru. Pe internet circulă mai multe fotografii ale monstrului, dar nimeni nu poate certifica că sunt adevărate.

Misterul figurilor din Belmez

Belmez este un orășel în Spania. Orașul a ajuns să fie cunoscut datorită fenomenului misterios, care s-a petrecut în casa familiei Camara, în 1971. Mai multe figuri au apărut pe podeaua casei. Ele au fost denumite figurile din Belmez și reprezintă un adevărat mister.

Fețele din Belmez

Familia Pereira s-au speriat foarte tare din cauza evenimentelor stranii. Fața nu putea fi ştearsă de niciun fel. Mai mulţi vecini au trecut să examineze şi ei figura. Unii au spus că seamănă puţin cu o imagine antică de lângă Biserică.

Dorind să scape de figura, fiul lor, Miguel, a luat un târnăcop şi a scos bucată de ciment cu fata. A fost turnat ciment nou, şi au reconstruit podeaua bucătăriei. Dar degeaba. Pe data de 8 septembrie, acelaşi an, “Pava” s-a întors pe podeaua bucătăriei, în aceeaşi poziţie, în acelaşi loc. Dar de data asta, expresia feţei era mai tristă.

Pădurea Hoia Baciu

Nu puteam să nu includem pe lista misterelor din Europa și Pădurea Hoia Baciu. Aceasta se află în Cluj și conform unor specialiști, ea este centrul fenomenelor paranormale din România. De-a lungul anilor, în această pădure au fost văzute numeroase fenomene inexplicabile.

Pădurea a fost numită după un cioban, care a intrat în pădure cu oile sale și nu s-a mai întors niciodată. Acesta a fost, probabil, fenomenul care a declanșat isteria în jurul acestei păduri.

Profesorul Adrian Pătruț a lansat o serie de ipoteze, cu privire la straniul fenomen. Una dintre aceste ipoteze era legată de un superfenomen natural, inteligent, care nu este un produs biologic, dar se află în interacțiune cu conștiința umană.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și